19/04/2024

И учени от НАСА смятат, че вероятно живеем в дигитална матрица

Британският философ Nik Bostrom казва, че реалността, която ние възприемаме около нас, може да е продукт на много напреднала компютърна програма, точно както във филма Матрицата. И е изненадващо, но от НАСА заявиха, че са съгласни с учения.

Bostrom пише в статия, че напреднала раса от извънземни е заключила хората , в това, което той нарича „Дигитален затвор“, пише yournewswire.com.

Тези извънземни или суперхора са използвали виртуална реалност за моделиране на пространството и времето, казва Bostrom.

Ученият от НАСА Rich Terrile, директор на Центъра за еволюционни изчисления и автоматизирано проектиране в Лабораторията за реактивно движение на НАСА казва, че Bostrom може да е прав за нещо.

Ученият от НАСА каза: „Точно сега най-бързите суперкомпютри NASA надминават скоростта на човешкия мозък два пъти… Ако направите просто изчисление, използвайки закона на Мур (в който се посочва, че компютърната мощност се удвоява на всеки две години), ще откриете, че тези суперкомпютри много скоро ще могат да изчислят целия човешки живот с продължителност 80 години – включително и всяка мисъл някога възникнала през този период – само за един месец “

А Express.co.uk съобщава: „В квантовата механика частиците нямат определено състояние, докато не ги наблюдават.

Много теоретици са отделили много време в опити да обяснят това.

„Една от теориите е, че ние живеем в симулация и виждаме това, което трябва да видим, когато трябва да го видим.“

„Смятам за вдъхновяващо това, че дори и ако ние се намираме в симулация или на много порядъци по-ниско от нивата на моделиране, някъде има точка, от която произхожда първоначалната „глина“, която се превръща в нас и се случва това моделиране, което ни създава“.

Идеята, че нашата вселена е фикция, продукт на компютърен код, обяснява редица несъответствия и мистерии на космоса.

http://nepoznato.energetika-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *