20/04/2024

Сидеров поиска Борисов да обяви неутралитет

siderovПремиерът Бойко Борисов да обяви неутралитет на България и страната ни да не участва в никакви учения или операции на НАТО.
Това поиска лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в декларация от името на парламентарната група, съобщи БГНЕС.

В Черно море се провеждат военноморски учения, включващи седем държави-членки на Алианса, сред които България, Румъния и Турция. Акцентът е поставен върху координацията, бойната готовност и комуникационните системи в мултинационална среда. От българска страна участва фрегатата „Дръзки“.

Сидеров се възмути, че във водите на Черно море има шест американски кораба и обяви, че тези военни операции застрашават българската национална сигурност и са „опасна провокация“. Лидерът на „Атака“ призова премиера България да обяви неутралитет, защото „не си помагаме по никакъв начин, като участваме в някакви учения, които са ясно насочени срещу Русия“.

„Можем да покажем, че нямаме отношение към ескалацията на напрежение, която НАТО разпалва в нашия регион, защото договорът не ни задължава да участваме. Само по този начин ще бъде запазено националното достойнство на България“, настоя Сидеров.

Лидерът на „Атака“ взе думата веднага след премиера Бойко Борисов, за да използва прякото излъчване на парламентарното заседание, на което ще се гласува оставката на Веселин Вучков и номинацията на Румяна Бъчварова за нов вътрешен министър.

По време на изказването му обаче председателят на парламента Цецка Цачева нареди камерите да бъдат изключени до започване на дебатите по оставката.

„За първи път изключвате камерите специално заради депутат, който говори от трибуната“, каза Сидеров.

http://dnes.dir.bg/news/volen-siderov-izbori2013-neutralitet-18648244?nt=4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *