19/04/2024

Чудовищно: Все повече лекари поставят диагноза рак на здрави хора заради пари

Шокиращо! Все по-често лекари без капка свян и съвест нарушават Хипоратовата клетва,  като поставят диагноза рак на здрави пациенти, за да печелят от химиотерапевтичните отрови.

Колко тежко изпитание за организма е химиотерапията знаем всички. Но какви смъртоносни поражения върху човешката душа причинява една такава диагноза – никой не може точно да измери. А на здрав човек? Това наистина е нечовешко престъпление.

Защо обаче лекарите да не лъжат, когато цялата ракова индустрия е един гигантски бизнес от началото до края? Чудно ли е, че по света инвестират много повече средства в химиотерапията и радиационните изследвания, отколкото в профилактиката за предотвратяване на болестта? От предпазване от болести обаче не се правят пари за разлика от лечението на самите болести.

Вземете например доктор Дейвид Фата, виден онколог в Мичиган, който призна в съда, че преди една година умишлено и неправомерно е диагностицирал здрави хора с рак. Дейвид Фата призна също, че им е предписвал химиотерапия с цел извличане на печалба.

Това обаче не се случва само при раковите болести, а при почти всяка болест, от която лекарите могат да генерират приходи чрез рушвети и комисионни въз основа на обема на пациенти, лекувани с определени лекарства.

“Много от тези безскрупулни лекари са като бизнесмени без съвест. Единствената разлика е, че те имат вашето здраве и доверието ви в ръцете си – много опасна комбинация, когато става въпрос за пари”, коментира  д-р Сайед Мохамед, пенсиониран онколог, който признава, че е свидетел на тази тенденция вече от десет години.

“Това бе моят избор,” казва доктор Дейвид Фата , признавайки се за виновен. “Знаех, че клинично това не бе необходимо.”

Той бе осъден за участие в схема за измами на Medicare в размер на 35 $ милиона, която включва фактуриране на медицински ненужни онкологични и хематологични лечения.
Дейвид Фата имал контингент от 1200 пациенти и е получил 62 милиона щатски долара от Medicare за продажби на обща стойност $ 150 милиона.
Прокурорът Barbara McQuade (на снимката) заяви, че ще пледира за доживотен затвор за Фата, наричайки неговия случай “най-нечуваната” измама в здравеопазването, която екипът й е виждал.

Д-р Фата е само брънка от системата. Като него има хиляди законно практикуващи лекари и онколози в Съединените щати и в други държави. Те са виновни за същите престъпления, но тъй като „летят под радара“, не са заловени.

Продължаваме да играем тази шарада (салонна игра- загадка). Оставяме обществеността да вярва, че ракът се лекува с отрови. Така хората ще продължават да умират, а лекарите ще продължат да правят пари до деня на смъртта им.

Можем да преследваме и съдим сурово лекар, който по погрешка предписва отрова на един здрав човек за пари, но гордо приемаме лекаря, който предписва отрова на болен човек за пари.

Доста смущаващо, нали?

Бел. ред: От български лекари сме чували, как в Австрия са отстранявали здрави яйчници на пациентки с фалшива диагноза заради пари. Беше в зората на демокрацията и тогава ни изглеждаше като измислен филм на ужасите.

Сега в България стана същото дори за далеч по-банални – разбирайте по-евтини, процедури.

Какво падение на човечеството!

По материали на:
justice.gov
freep.com
preventdisease.com
drmcdougall.com
medscape.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *