23/04/2024

Смърт на Марс: Откриването на планетарното ядрено клане (снимки)

1На годишната среща на Американското физическо общество в щата Илинойс плазменият физик д-р Джон Бранденбърг от Orbital Technologies от Мадисън – Уисконсин, изложи сензационната си теория за края на цивилизацията на Марс.

Според неговата изключително интересна теория Марс бил населен с две цивилизации – „Сидония“ и „Утопия“. Те достигнали ниво на технологически прогрес, който бил на нивото на египетската цивилизация. Но и двете развити цивилизации били унищожени от планирана и реализирана ядрена агресия, осъществена от интелигентна извънземна раса.

Според д-р Бранденбърг някога Марс е имал климат, подобен на този на Земята, с океан и множество реки, които са дали живот на растения и множество животински видове – включително и хуманоидни цивилизации. След това по все още неизяснени причини гигантска термоядрена експлозия унищожила  живота и биосферата на планетата. Според д-р Бранденбърг, неговата теория обяснява т.н. „Парадокс на Ферми“ – противоречието между голямата вероятност за съществуването на извънземни цивилизации и липсата на доказателства за контакт с такива цивилизации. Енрико Ферми задал прословутия си въпрос: „Къде сте всички вие?“

Според д-р Бранденбърг доказателствата за това гигантско космическо убийство могат да се видят и днес на Марс.  Той изложил за първи път няколко постулата от своята теория през 2011, като тогава представил свое обяснение на загадката на „Червената планета“: Марс дължи червения си цвят на  термоядрена експлозия. Ученият обяснява, че повърхността на най-близката до Земята планета е покрита с тънък слой радиоактивни субстанции – уран, торий и радиоактивен калий, които са останки от термоядрена експлозия.

В резултат на гигантската катастрофа цялата планета е била унищожена. Д-р Бранденбърг привежда доказателства от данните, изпратени от марсохода „Curiosity, които свидетелстват са наличие на ядрени изотопи в атмосферата на Марс – подобно на останките от тестовете на водородни бомби в началото на 60-те години.

Преди стотици хиляди години според д-р Брандебръг Марс е имал климат, подобен на земния, с реки и гори, населени със животни и хуманоидни същества.

Особено внимание привлича „високата концентрация“ на ксенон-129 в марсианската атмосфера и на уран и торий върху повърхността на планетата – както било установено още от експедицията с космическия апарат на НАСА – Odyssey – през 2001. Доскоро  учените смятаха, че наличието на тези елементи е нормално – тъй като те се срещат навсякъде. Но д-р Бранденбърг твърди, че те са в прекалено висока концентрация – резултат от две термоядрени експлозии върху повърхността на Марс.

Той изложи своята теория в неделя в Чикаго, като научното му съобщение бе озаглавено „Доказателства за масирани термоядрени експлозии на Марс в древността, Сидонийската хипотеза и Парадокса на Ферми“.
3Приблизителното място на ядрените експлозии

Едната от експлозиите унищожила цивилизацията на Cydonia Mensa  – мястото, където бе открито прословутото „Лице на Марс“. Другата – по-малко термоядрена експлозия – унищожила цивилизацията в Galaxias Chaos. Това се потвърждава от научните доказателства от мисиите на Odyssey, Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) и Mars Express, които показват множество разрушени археологически артефакти. Д-р Бранденбърг е описал подробно теорията си и научните доказателства в своята бъдеща книга „Смърт на Марс: Откриването на планетарното ядрено клане“, която ще излезе през февруари 2015.
4Според д-р Бранденбърг „Марсианското лице“ е доказателство за ядрената експлозия – в района на Cydonia Mensa. После някои твърдяха, че това все пак е пясъчна дюна

Д-р Бранденбърг предупреждава, че земната цивилизация също би трябвало да бъде нащрек за същата опасност и да обедини усилията си за изпращане на човешки екипаж на Марс, за да  изучи на място доказателствата.

Експертът — уфолог Найджъл Уотсън подкрепя теорията на д-р Бранденбърг и допълва, че подобни хипотези са били формулирани и в миналото. В миналото са изказвани предположения, че нашата Слънчева система е била бойно поле на няколко ядрени стълкновения, водени между извънземни посетители и местни цивилизации.

Американските геолози  Брайони Хоган и Джим Бел от Аризонския университет също подкрепят теорията на Бранденбърг и твърдят, че разполагат с допълнителни доказателства за хипотезата за термоядрените експлозии. Те фокусират вниманието върху факта, че огромни райони от марсианската повърхност са покрити с разтопени дюни, които са буквално остъклени.5Остъклената повърхност на Марс в северната част на планетата

Двамата представят снимки, изпратени от Сондата Mars Express през 2003, които са направени в северните области на Червената планета. Първоначално учените смятали, че стъклената покривка се получила нв резултат на изригване на гигантски вулкани, но е напълно възможно – и много по-вероятно с оглед на структурата на стъклените дюни, това се е станало под въздействието на ядрени експлозии, които разтопили пясъка и го превърнали  в стъкло.

http://temadaily.bg/publication

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *