29/03/2024

Какво предсказват астролозите за 2015 година?

2015 г. обещава да бъде по-позитивна от изтичащата година, прогнозират  астролозите. През Новата година се създава ситуация, за която много от професионалните звездобройци твърдят, че негативните процеси, проточили се през последните няколко години, най-после ще свършат. Ще започне  политическа и икономическа стабилизация на обстановката в света.

Качеството на живот на много хора на планетата забележимо ще се подобри. А кризата, която обезпокои много държави през последните години, най-после тръгва към приключване.

С други думи 2015 г. трябва да стане преломна. В тази година според източния календар – на Овцата или Козата, една епоха се сменя с друга и цялото човечество за пореден път ще се вгледа в бъдещето с голяма надежда. Разбира се, така е било и преди, така ще бъде и отново, но този път през 2015 година цялото човечество действително има шанс да промени света към по-добро.

Има толкова много знаци и благоприятни планетарни аспекти за позитивността на предстоящите през 2015 г. промени, които просто не съществуваха през миналата година и които не могат да бъдат пренебрегнати.

Потвърждения за положителните промени могат да се намерят в китайския хороскоп, според който 2015 -та ще бъде годината на Овцата. Тя ще настъпи на 19 февруари и ще завърши на 7 февруари 2016 г. Възвръщане на вярата в устойчивия икономически ръст – това е първото, което се набива в очи в многото съставени за Новата година хороскопи. Според традиционната китайска астрология 2015  е Юи Вей или 32-та година на зелената дървена Овца, алегорично представена като периода на края на лятото – период на благосъстояние и благополучие. Често се среща следната трактовка: „Творческото начало на дървената Овца придобива богатство чрез своето усърдие в труда“.

Западните астролози на свой ред също потвърждават позитивността на 2015 г. намирайки признаци за това в изменените аспекти на планетите, в тяхното положение една спрямо друга. Различните зодиакални хороскопи отбелязват общата тенденция на стабилизиране и подобряване на обстановката, за което ще спомогнат няколко астрологически фактора наведнъж.

Най-напред преминаването на Сатурн в зодиакалния знак Стрелец в самия край на 2014 г. Още през януари всички жители на Земята ще могат да оценят, чувствайки върху себе си, доколко ситуацията се е променила. Променя се гледната точка към много политически и икономически въпроси. На преден план ще излязат проблемите на образованието, най-вече във ВУЗ и колежите.  През цялата 2015 г. може да се очаква разглеждането на нови законопроекти, които ще позволят структурирането на работата на висшите учебни заведения, а също и да се сложи ред в тези сектори на обучение.

Освен за образованието, промените ще се отнасят и за отношенията между държавите. Някои от тях ще постигнат споразумения за безвизов режим, други обратното – ще започнат да затварят границите си. За този проблем през 2015 г. само ще се говори, а основните събития ще започнат да се случват през 2016 г.

На второ място ще приключи влиянието и напрегнатия аспект, който се оформи между Плутон и Уран още през юни 2012 г. Това ще доведе до разрешаването на много конфликти, които се развихриха през периода 2012-2014 г.  включително. С увереност може да се каже, че много от процесите, които засегнаха Европа, Украйна, Египет, Сирия, редица африкански страни, ще бъдат решени в такъв формат, че нямо да е възможно връщането им към предишното политическо управление.

С приключване на влиянието на напрегнатото взаимодействие между планетите ще завърши цяла епоха. Може да се счита, че повечето от страните през 2015 г. ще живеят в постиндустриално общество. Иновациите, които ще бъдат презентирани пред населението на Земята са в състояние да преобърнат живота ни. Така, както стана с разпространението на мобилните телефони и интернет. Развитието на високите технологии ще позволи да се влияе върху политиката и вероятно това ще стане един от решаващите фактори са формирането на обществото на бъдещето.

На трето място през първата половина на 2015 г. Юпитер ще се намира в хармоничен аспект с Уран. Това може по неочакван начин да се отрази върху развитието на интернет технологиите, на безжичните връзки. Юпитер е планетата на разширението. Благодарение именно на нейното влияние технологиите стават достъпни практически до всеки. През Новата година също така е възможно развитите на човечеството в космическата сфера. Например в първата половина на 2015 от космическите апарати могат да дойдат такива „съобщения“, които могат да променят теориите за строежа на Вселената, за възникването на живота, както и за наличие на живот на други планети.

На четвърто място през август 2015 г. ще станем свидетели на преминаването на Юпитер в зодиакалния знак Дева. Това преди всичко благоприятно ще се отрази върху развитието на икономиката, която с бързи темпове ще започне да се възстановява от понесените загуби през изминалите години. Многообещаващ момент през 2015 г. като цяло може да стане и това, че в този период ще се отдели голямо внимание на екологията, защитата на околната среда, здравословният начин на живот. Здравето на човека ще излезе на преден план. Може да се очаква предприемането на различни мерки, насочени към здравето на цели нации.  В тази връзка особено внимание ще получи нетрадиционната медицина и свързаните с нея отрасли.

Като цяло може да се каже, че през първата половина на 2015 г. ще приключат процесите, които се влачат през последните години. А във втората половина на годината може да се установи спокойствие в света както в политически, така и в икономически план. Близо до лятото, когато позитивните събития ще започнат да затъмняват негативните, населението на много държави най-накрая ще може да си отдъхне спокойно и хората да започнат да придобиват по-голяма увереност в утрешния ден.

Сложно е да си представим как ще протече 2015 г. в детайли. Но с точност може да се каже, че събитията през тази година ще бъдат незабравими. Трябва само да почакаме и да им позволим да се случат, коментират астролози.

ОЧАКВАЙТЕ И КОНКРЕТНИ ПРОГНОЗИ НА АСТРОЛОЗИТЕ ЗА 2015 г. ЗА ВСЕКИ ЗОДИАКАЛЕН ЗНАК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *