29/03/2024

Нещата, от които само ще спечелим, ако се откажем още днес

Когато спрете да преследвате грешните неща давате шанс на добрите неща да ви хванат. Така че, започнете от днес…

1. Откажете се да бъдете перфектни – Истинският свят не възнаграждава перфекционистите, той награждава хората, които си вършат нещата.

2. Откажете се непрекъснато да се сравнявате с останалите – единствената личност, с която трябва да се състезавате, сте самите вие.

3. Откажете се от живеенето в миналото и притеснението за бъдещето – Сега е единственият гарантиран момент за вас. Сега се случва животът! Не го изпускайте!

4. Откажете се от оплакването – Направете нещо по въпроса, веднага!

5. Откажете се от задържането на злоба – Злобата е загуба на перфектното щастие.

6. Откажете се от чакането – Това което не започнем днес, няма да бъде завършено утре. Знанието и интелигентността не струват нищо без действие.

7. Откажете се от лъженето – В дългосрочен план истината излиза на яве. Или вие притежавате вашите действия или вашите действия в крайна сметка ще ви притежават.

8. Откажете се от избягването на грешки – Единственото нещо, което наистина може да ви нарани, е да изберете да не правите нищо просто, защото ви е твърде страх да не сбъркате.

9. Откажете се да казвате: „Не мога” – Както е казал Хенри Форд: „Дали мислите, че можете или мислите, че не можете: и в двата случая сте прави.”

10. Откажете се да бъдете всичко за всеки – Да накарате един човек да се усмихне може да промени света. Може би не целия свят, но неговия свят. Започнете с малко! Започнете сега!

11. Откажете се да мислите, че не сте готови – Никой никога не се чувства на 100% готов, когато се появи подходящия момент. Защото повечето възможности, които ви се откриват в живота ви принуждават да израствате извън зоната на комфорта, което означава, че в началото няма как да се чувствате напълно комфортно.

12. Откажете се да си поставяте малки цели – Много хора си поставят малки цели, защото се страхуват от провал. Ироничното е, че именно поставянето на тези малки цели ги проваля.

13. Откажете се да правите всичко сами – Вие сте част от хората, с които прекарвате по-голямата си част от деня. Ако работите заедно вие ще бъдете в пъти по-способни и силни, отколкото ако го правите сами.

14. Откажете се от покупките на неща, от които нямате нужда – Управлявайте парите си, за да не стане така, че парите управляват вас. Не харчете, за да впечатлите останалите. Не живейте живота си в опит да се заблудите, мислейки, че богатството се измерва с материални неща.

15. Откажете се да обвинявате останалите за вашите проблеми – Степента, до която можете да живеете мечтания живот, зависи от степента, в която поемате отговорност за собствения си живот. Когато обвинявате останалите за това, през което сте минали, вие отричате отговорността – вие давате на останалите власт над част от живота ви.

16. Откажете се да правите от мухата слон – Един от начините да се провери дали нещо си струва да се обмисли е като си зададете следния въпрос: „Дали това нещо ще има значение след една година? След три години? След пет години? Ако не, значи няма за какво да се тревожите.

17. Откажете се да се опитвате да живеете така, както очакват другите – Работете за това, за да надхвърлите собствените си очаквания. Всичко останало ще си дойде на мястото.

18. Откажете се от манталитета да избирате “по-лесния път” – в днешно време има твърде голяма склонност да се намират “бързи решения.” Например да взимате хапчета за отслабване, вместо да започнете да правите упражнения и да ядете правилно. Няма вълшебен прашец, който може да отмени трудолюбието, старанието и фокусираната и отдадена работа.

19. Откажете се да правите обещания, които не можете да изпълните – Не си позволявайте да правите обещания, които са над възможностите ви. Всеки път доставяйте повече от това, което се очаква от вас.

20. Откажете се да сдържате мислите и чувствата си – Хората не могат да четат мисли. Те никога няма да разберат как се чувствате, освен ако не им кажете.

21. Откажете се от заобикалките – Казвайте каквото мислите и мислете, каквото казвате. Комуникирайте ефективно.

22. Откажете се да избягвате промяната – Независимо дали е добра или лоша ситуацията, с която се сблъсквате сега, тя ще се промени. Това е единственото нещо, за което може да сте сигурни. Така че приемете промените и разберете, че промените се случват поради някаква причина. Няма винаги да бъде лесно или очевидно в началото, но в крайна сметка ще си заслужава.

23. Откажете се от чувството, че сте нещо повече – Никой не е по-висш от другите хора в този живот. Всички дишаме един и същи въздух. Ние получаваме, каквото даваме. Ние получаваме, това което си заслужим.

24.Откажете се да чакате до последната минута – Тези които се провалят с планирането, планират да се провалят.

25. Откажете се да бъдете драматични – Стойте настрана от драмите на останалите хора и не си правете сами такава без причина.

http://www.manager.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *