28/03/2024

Между 15 и 30 са жертвите във взривения завод в Горни Лом

По информация на вътрешния министър Йордан Бакалов в момента на експлозията в завода „Миджур“ в Горни Лом са се намирали 30 души. „Всичко е  сринато“, е казал той пред „Труд“.

Според неофициална информация на агенция БГНЕС жертвите са над 10.

Сигналът за инцидент в завод,частна собственост край село Горни Лом, Видинско, е получен на тел.112 в 17.05 часа. Заводът произвежда взривни вещества за граждански цели и утилизира боеприпаси. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията и пожарната. Уведомена е Инспекцията по труда.

По първоначални данни няма опасност за жителите на село Горни Лом. Районът на инцидента е отцепен. Създадена е необходимата организация, съвместно с Окръжната прокуратура във Видин, за провеждане на първоначални действия по разследването. По разпореждане на главния прокурор на Република България на място са изпратени следователи от Националната следствена служба.

Между 10 и 15 души са загинали при инцидента в предприятие „Миджур“ в село Горни Лом. Това съобщава агенция БЛИЦ, позовавайки се на изключително високопоставен източник. По първоначална информация сред тях е и синът на собственика.

Пред „24 часа“ служебният вътрешен министър Йордан Бакалов съобщи, че жертви със сигурност има, на място най-вероятно са били и собствениците на завода.

„Никой не знае колко точно работници са били на мястото на взрива, знае се, че са утилизирали мини. Собствениците на фабриката – баща и син не отговарят на телефоните си, най-вероятно са били също в района на взрива. На телефоните си не отговарят и работниците, за които се знае, че са били на смяна. Смята се, че са били 15“, заявява още Бакалов.

http://pressadaily.bg/publication

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *