28/03/2024

ДПС вече иска цялата власт. И няма да се спре пред нищо

Да започнем малко по-отдалеч: Защо не може да се гласува и защо всеки глас е хвърлен на вятъра:

В България има три вида основни партии, има и нюанси, но все пак, могат да бъдат формулирани така:

1. Свръхбогати
2. Средна ръка
3. Бедни

I. Свръхбогатите   купуват предимно не гласове, а  купуват институции –  СИК, РИК, а защо не и …

В този случаи има комплексна покупка: петима членове на СИК, N на брой членове на РИК и съответните чувалчета с бюлетини и протоколи. Толкова, колкото трябва….

II. Средната ръка партии разполагат с по-ограничен ресурс и недостиг на кадри в изпълнителната власт, които да си затворят очите, за да  сe изпълни позиция в точка I. Te купуват на дребно гласове и разчитат на диспечери сред различни етноси и социални слоеве. Те се борят за запазване на позициите си, но без да се опитват да надскочат предишни резултати, зa да не ги шляпнат по ръцете.

III. Бедните партии усвояват едни пари, дадени им главно от точка I, за да размиват гласове и са своеобразният буфер срещу разглобяване на статуквото. Те не се борят за влизане в Парламента, а обират най-размития и колебаещ се вот.

Забележка:

Изключението е  ДПС, партията,  която има най-голям набор от инструменти и която няма да се спре да съсипва партии (не че  БСП не им помагаха усърдно) и да умножава обръчите си от фирми. Ако ДПС успее да убеди ГЕРБ да им е партньор в следващото правителство, то целта е ясна.

Тази еднолична корпоративна  формация иска следното:

В обозримо бъдеще ДПС планира да се превърне в първа политическа сила и да управлява самостоятелно. И няма да се спре пред нищо….размахвайки лозунги за евроатлантизъм, които все още са модерни.

http://30dumi.eu/archives/81101

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *