25/04/2024

Желю Желев: Комунизмът е по-страшен от фашизма

Сталин е избил 40 млн. души, Мао Дзъдун-50 млн. души, а Хитлер-20 млн. души

Президентът Желю Желев (1990-1997 г.) коментира, че исторически комунизмът е много по-страшен от фашизма.

Той каза това на Национален възпоменателен сбор в памет на жертвите от комунистическите, национал-социалистическия и фашистките тоталитарни режими в света през 20 век, предаде БГНЕС.

„Трябва да пазим паметта за този ден, защото нещата в историята са и обратими, когато забравяме какви престъпления са ставали преди това и какви още могат да станат, впоследствие е добре да има такива чествания за паметта на жертвите от комунизма и фашизма, за да знаят младите, които понякога се изкушават от героичните образи на Хитлер, Мусолини и т.н.,“ посочи Желев.

По-късно в официална реч Желев направи ретроспекция на периода след установяването на демокрацията у нас, когато, обясни той, се водели битки между старите комунисти и младите хора, които казвали, че не може да имареволюция, без да се пролее кръв. От днешна гледна точка той смята, че няма нужда от проливане на кръв, тъй като нежните революции в цяла посткомунистическа Европа са били без кръв, без физическо насилие.

„У нас все още има хора, дори на ключови позиции, които се прекланят пред комунизма и го обявяват за хуманен и светъл идеал, докато фашизмът бил антихуманен“, заяви Желев.

Според него комунизмът исторически е много по-страшен от фашизма.

Хитлер е също такъв кръвожаден звяр, както Сталин и Мао Дзъдун /бел. ред: до неотдавна го знаехме като Мао Дзедун, но с Ъ-то наистина звучи по-китайско/. Сталин е избил 40 млн. души, Мао Дзъдун-50 млн. души, а Хитлер-20 млн. души, добави той.

Десетки граждани и политици дойдоха на Национален възпоменателен сбор в памет на жертвите от комунистическите, национал-социалистическия и фашистките тоталитарни режими в света през 20 век пред Мемориала на жертвите на комунизма. Там те поднесоха венци и цветя в памет на жертвите.

4 thoughts on “Желю Желев: Комунизмът е по-страшен от фашизма

  1. Тая жаба, да си седи в гьола и да не кряка глупости.
    Факт е че октомврийската революция е спонсорирана на Бундес Банк. Какво ви говори това? Че нищо не разбирате, докато вярвате на лъжливи жаби :)
    На политик не трябва и дума да се вярва. Той за това е политик, за да лъже хората в услуга на тайните господари. Политиците не са врагове един друг, както се представят покрай избори и по медии. Те са слуги и изпълнители на това, което им каже тайния господар. Циркът е голям, а артистите добри. Въпросът е колко е тъпа публиката.

  2. 40 милиона дущи – КЪДЕ ИМ СА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ, ГРОБОВЕТЕ?
    КЪДЕ СА БИЛИ ЕКЗЕКУТИРАНИ? КОЛКО ДУШИ Е БИЛО НЕОБХОДИМО ДА ГИ ОХРАНЯВАТ?ПО КАКВИ ПЪТИЩА СА БИЛИ ОТКАРВАНИ В СИБИР?
    ТОЗИ ИДИОТ С ВИД НА НЕАНДЕРТАЛЕЦ, КОЙТО ПЛЕДИРА, ЧЕ ТУРЦИЯ, (КОЯТО ПОДДЪРЖА ИСЛЯМИСТИТЕ В ИРАК И ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ) ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЕС, ОПОЗОРИ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ С МАЙМУНСКИЯ СИ ВИД!!!
    ВСЕКИ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕН ЕВРОПЕЕЦ И АМЕРИКАНЕЦ БИ СИ ПОМИСЛИЛ:
    „ЩОМ КАТО ТОВА ИМ Е ПРЕЗИДЕНТЪТ, КОЙТО Е НАЙ-ДОБРОТО ОТ НАЙ-ДОБРОТО, ТО ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВИ СА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ!!“
    И КОГАТО ЗАПОЧНЕ КЪРВАВАТА БАНЯ ТЕ ЩЕ ВДИГНАТ РАМЕНЕ С БЕЗРАЗЛИЧИЕ- МИ ПО-ДОБРЕ ДА ГИ КОЛЯТ-ТЕ СА ЗАПАЛИЛИ РАЙХСТАГА,ИСКАХАДА УБИЯТ ПАПАТА, ИЗТРОВИХА ДЕЦА ЗАРАДИ ПАРИ,ОТРАВЯТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПРОТИВНИЦИ С ЧАДЪРИ…
    ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ КАКВА МЕРЗОСТ Е ТАЗИ МАЙМУНА!!!???

  3. 40 милиона ареста за 24 години означава минимум по около милион на година и по 3000 на ден. Колко души са необходими за да охраняват 40 милиона затворници? Къде са тия пазачи? Къде са семействата им? Какво са работили тия лагерници? Как са се снабдявали с храна някъде си в тайгата без пътища. Къде са масовите гробове на 40 милиона?
    В Германия изтребват около 13 милиона души в концентрационните лагери и за това са им били необходими около 1600 лагера, десетки от които са не само известни, ами в момента са музеи които всеки може да посети. КЪДЕ СА ЛАГЕРИТЕ ЗА 40 МИЛИОНА? ИЛИ 20? 10?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *