29/03/2024

Поредна жертва на пороите: Жена загина в Габровско, синът й е изчезнал

Жена на 61 години от село Враниловци, Габровско, е загинала вследствие на поройните дъждове през изминалото денонощие, съобщи „Фокус“. В неизвестност е синът й, на 39 години.

Това потвърди и кметът на Габрово Таня Христова, според която най-сериозна е ситуацията в селата Враниловци, Трънето, Яворец, Новаковци, Гъбене, Стоевци. Множество къщи са наводнени, отнесени са селскостопански постройки и леки автомобили.

„През изминалата нощ за отводняване и спасителна дейност работиха екипите на пожарната и органите на МВР. В ранните часове на тази сутрин определих групите, които извършват оглед на всички критични места и се установяват нуждите, за да може щетите да се елиминират. Към момента се извършва почистване на шахти, наноси и водостоци, както на територията на засегнатите региони, така и в участъците от коритата на реките и деретата“, обясни Таня Христова.

Над 70 села и 4 квартала в Габрово са били без ток през изминалото денонощие поради силната гръмотевична буря. Към момента електрозахранването е възстановено. Без електричество е само една хижа в местността “Узана“.

Карлово също е засегнато от проливни валежи през изминалата нощ. Няма жертви и пострадали хора, щетите тепърва ще се изчисляват. Това съобщи по бТВ зам.-кметът на града Антон Минев.

Снимката е на Тихомир Църов, DarikNews.bg, Габрово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *