19/04/2024

Избори през юли – в интерес само на петима човека от БСП

„100% от членовете на Националния съвет на БСП знаят, че Сергей Станишев трябва да бъде сменен, но 99% гласуват да остане. Причина за това са страх и корпоративни зависимости“, описа ситуацията в партията напусналият БСП депутат Георги Кадиев пред Нова ТВ.

„Всеки е закачен някъде, на някакъв пост. Те са в бордове на държавни и общински фирми, ГЕРБ прави същото. Няма как тези хора да гласуват срещу ръководството. Той мисли две седмици напред, да си вземе заплатата“, поясни Кадиев.

„Напускането ми бе сигнал към ръководството какво трябва да бъде направено. Когато са те били 10 пъти на избори, на 11-яит път трябва да се направи нещо друго. За съжаление той остана напълно нечут. Нямах друг избор освен да напусна“, категоричен бе Кадиев.

„Резултатът при следващи избори е ясен, БСП няма мисия. През 2009 имахме – да покажем, че онова правителство не е било лошо. Ако през 2013 година имахме мисия да сменим ГЕРБ, то каква е мисията в момента? Да се опазим ние, независимо, че БСП ще бъде малка и изолирана в следващия парламент. Членовете на партията да решат кой да я води. Аз водих битка с вятърни мелници години наред, очевидно не успях и сега вземам стъпка назад“, допълни той.

Според Кадиев избори през юли са в интерес на пет човека в БСП, които искат да редят листите. Той поясни, че за да има истински номинации на кандидат-депутати са нужни месеци консултации в местните структури. При избори през юли, листите трябва да са готови до края на юли. „Значи, сядат председателят, с двама трима човека, драскат с един химикал и влизат само първите“, поясни Кадиев.

„Загубих надежда, че нещо ще се промени. Изборите ще бъздат спечелени от ГЕРБ очевидно. Излизам от кожата си, защото лозунгът ни беше „Ще върнем България на хората“, а върнахме България на ГЕРБ“, каза още депутатът.

Той уточни, че няма да се присъедини към друга партия и не е напуснал БСП, за да си намери мястото другаде.

standartnews.com

Снимката е на Дарик

One thought on “Избори през юли – в интерес само на петима човека от БСП

  1. Като се разцепихте,защото всъщност се карате кой да води бащина дружина,ще дадете България на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *