25/04/2024

Десет думи имат силата да направят живота ни много по-добър

Думите, които използваме в ежедневната си реч, са по-силни, отколкото изглежда на пръв поглед. Но повечето хора по време на среща произнасят думи, които не са заредени със сила.

Припомнете си, когато питате някой „Как сте?“, какъв отговор чувате : „Ами, горе-долу“,  „Справям се“, „Не е зле“ (Или, може би, вие  изричате тези фрази?).

Опитайте с по-различен подход: с помощта на думите не описвайте вашата ситуация, а се опитайте да я промените.

За начало, следващия път, когато някой ви пита как сте (дори и ако човекът не е твърде познат), реагирайте от силна позиция. Енергично,  ентусиазирано кажете „Страхотно!“ или “ Просто фантастично!“

Тези думи е  трудно да се произнесат без усмивка на лицето  и със сигурност ще видите ответна усмивка. Освен това вероятно ще почувствате и прилив на енергия. И накрая, вашите думи ще подадат на мозъка сигнал, съответстващ на усещането, че всичко е страхотно, или фантастично.

Разбира се, за да получите резултати, трябва да правите това често и искрено (а не като робот). Когато започнете да го правите, вашето подсъзнание ще започне да действа в съответствие с думите  и да подрежда  реалността така, че да не е в противоречие с вашите мисли и думи.

Използването на силни думи също създава чувство за отговорност и желание да получавате повече от себе си и от другите. Предизвикателството е в това съзнателно да се избягват думи, които убиват силата,  смучат енергията при общуване с другите, и в крайна сметка – и от живота ви.

За да започнете трябва да  изтриете от вашия речник следните думи :

1 . Не мога

2 . Ако

3 . Съмнявам се

4 . Ще се опитам

5 . Не мисля, че

6 . Нямам време

7 . Може би

8 . Боя се, че

9 . Не вярвам

10 . Това е невъзможно

Но да се игнорират тези думи не е достатъчно. Необходимо е да се премине в настъпление, със съзнателно използване на други, по-силни думи, за да се гарантира положителен контакт и желание да се поемат ангажименти:

1 . Мога

2 . Ще го направя

3 . Надявам се за най-доброто

4 . Приемам

5 . Знам

6 . Ще намеря време

7 . Определено

8 . Уверен съм

9 . Вярвам

10 . Всичко е възможно

Силата на вашите действия се предхожда от силата на думите ви. Така че говорете от силна позиция – тогава ще получите най-доброто от себе си и от другите.

Lee Colan – консултант, писател , основател на консултантската фирма The L Group.

http://30dumi.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *