Мощно земетресение разлюля Атлантическия океан

Мощно земетресение с магнитуд 6,9 по скалата на Рихтер бе регистрирано днес сутринта в Атлантическия океан. По данни на Геологическата служба на САЩ епицентърът му е на дълбочина 12 км.

Епицентърът се намира на разстояние 364 км от остров Буве. Този необитаем вулканичен остров на юг от нос Добра Надежда принадлежи на Норвегия.

Към настоящия момент не се съобщава за опасност от цунами.

Event Time
1.    2014-04-15 03:57:02 UTC
2.    2014-04-15 04:57:02 UTC+01:00 at epicenter
3.    2014-04-15 06:57:02 UTC+03:00 system time

Location
53.527°S 8.704°E depth=11.7km (7.3mi)

Nearby Cities
1.    364km (226mi) ENE of Bouvet Island, Bouvet Island
2.    2279km (1416mi) SSW of Hermanus, South Africa
3.    2291km (1424mi) SSW of Bredasdorp, South Africa
4.    2301km (1430mi) SSW of Grabouw, South Africa
5.    3092km (1921mi) SSW of Maseru, Lesotho

(Visited 72 times, 1 visits today)

One thought on “Мощно земетресение разлюля Атлантическия океан

  1. бобър

    Искам още, но по силно. Моля.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>