29/03/2024

Крим: Големите престъпници, малките проститутки

Замириса много лошо на война само на 500 км. от България – в Крим и Украйна. Нито на Путин, нито САЩ и Обама им пука за съдбата на хората в Украйна и Крим. Интересуват ги до патология само парите и властта.

Егото на ръководителите на двете велики сили и интересите на невидимите инвеститори, които стоят зад тях, ги прави неотстъпчиви. Пък да си го кажем честно – отвратително е да бъдеш победен. Освен душевни страдания, това в такива случаи означава и загуба на реки от пари.

По всичко личи, че не се задава нищо добро ни за украинци, ни за руснаци, нито пък за нас – българите.

Какъв късмет имахме, че когато НАТО мирно си изсипа бомбите с ниско обогатен уран в съседна Югославия, не бяхме членове на този агресорски алианс. Ха сега да видим за какъв контингент българският данъкоплатец ще плати от продрания джоб си, за да защити интересите на богатите САЩ в Украйна и Крим.

Какъв позор! В това дрънкане на оръжие и от двете страни има доста хора за съд по параграфа престъпления срещу човечеството. Може би, но едва ли. Поне не и сега.

Открай време големите държави се държат като престъпници, малките – като проститутки. Хайде да не казваме всички, но поне – преобладаващо.

Какво може да е отрочето от съешаването на престъпник и проститутка?…

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *