20/04/2024

Джералд Селенте: САЩ похарчиха 5 млрд. долара за кризата в Украйна

Преди дни топ анализаторът Джералд Селенте разговаря с King World News на тема Путин, Украйна, Третата  световна война, както и за предупреждението на Алберт Айнщайн.

Ето какво казва Селенте, основател на Trends Research – човекът, който прави топ прогнози за глобалните тенденции в забележително интервю.

Селенте: „Когато четете заглавията : „Путин привежда въоръжените сили в бойна готовност“, вие трябва да ги вземате на сериозно. Струва ми се, че това е просто още една намеса от страна на Съединените щати и Европейския съюз във вътрешните работи на страната, за да я  дестабилизират,  без да имат стратегия за изход“.

“ Сега имаме насилие,  което се случва между проруските и сепаратистки настроени кримскаи граждани и протестиращи етнически татари.  Сега имате нов лидер в Украйна, той предупреждава руснаците да спрат протестите в Крим.  Кой е този човек? Той е – никой.  Но той е този, който Западът иска да постави начело на  Украйна.

САЩ обявиха, че ще дадат най-малко един милиард долара на новото правителство на Украйна. САЩ също така заявиха, че ще разгледат допълнителни мерки за насърчаване на „бившата съветска република“.  Ето как те го наричат. Руснаците отговориха с  руски разузнавателен кораб в Куба. Руснаците няма да  позволят Украйна да попадне  в ръцете на ЕС и САЩ .

Това последното беше част от движението на ЕС и САЩ да завземат все повече и повече страни в Източна Европа, които преди това са били част от Съветския блок. Всичко това е насочено към по-нататъшно изолиране на Русия.

Всъщност руснаците няма да се откажат от ключовото пристанище Севастопол на брега на Черно море. Когато чуваме, че САЩ предупреждават Русия да не се намесва – това е пълно лицемерие. САЩ вече са похарчили 5  милиарда щатски долара , за да се дестабилизира Украйна.

Ние говорим на Русия да не се меси в делата на съседна страна, където  има военни бази, стратегически тръбопроводи и други стратегически активи.Нашите призиви към Путин да не се забърква изглеждат смешни“.

Ерик Кинг: „Джералд, както  знаете цената на златото е почти замразена въпреки факта, че е налице конфликт в Украйна“.

Селенте : „Да предположим, че вие живеете в Украйна и  сега сте притеснени за перспективата в банковия сектор –   няма  пари.  Украйна иска веднага 35 милиарда щатски долара финансова помощ само за подпомагане на страната.  Ще се чувствате ли по-безопасно, ако имате злато в тази ситуация ?

И когато гледаме към златото нека не забравяме, че пазарите се колебаят бясно, а златото отбелязва устойчив ръст в цената. Но това не е в интерес на западните централни банки, особено в този момент, за да се разглежда златото като сигурно убежище по време на геополитическа нестабилност и икономическа несигурност. Както добре знаем пазарите са манипулирани.

Въпреки това, както виждаме, се случва все по-глобална дестабилизация  – дали в Украйна, Турция, Тайланд във Венецуела. Златото е сигурно убежище за активите при такава ситуация, което го издига сред другите активи. “

 “ Ако някой е достатъчно глупав да си мисли за борба срещу Русия,  просто трябва да си спомни какво се е случи с двамата – Наполеон и Хитлер. Руснаците няма да бъдат победени. Това не е Ирак. Това не е полковник Кадафи в Либия. Това са  руснаци.

Те са въоръжени до зъби, те са технически грамотни и няма да се оттеглят и на сантиметър. Аз не вярвам, че политиците или военните ще се осмелят да заплашват да тръгнат на някакъв вид въоръжен конфликт с Русия, защото ако го направят, това ще постави началото на Трета световна война.

И, както е казал Алберт Айнщайн – „Не знам какви оръжия ще се използват в Третата световна война, но Четвъртата ще е с тояги  камъни“.

Бел. ред.: Да има изненадани?…

http://30dumi.eu

Източник: http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2014/2/27_Celente_-_Putin,_Ukraine,_World_War_III_%26_Einsteins_Warning.html

One thought on “Джералд Селенте: САЩ похарчиха 5 млрд. долара за кризата в Украйна

  1. Тоба е то,хора, цивилизацията загива от собствения си акъл…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *