28/03/2024

Топ американски дипломат: Майната му на ЕС! (видео)

От изтекъл запис (вж. прикаченото видео) на телефонен разговор става ясно, че заместник държавният секретар на САЩ за Европа и Евразия Виктория Нюланд е направила обиден коментар по адрес на ЕС във връзка с украинската криза.

„Майната му на ЕС“ („Fuck the EU“), казва Нюланд на събеседника си. Гласът й е ясно разпознаваем. Събеседникът й е посланикът на САЩ в Украйна Джефри Паят. Двамата дипломати обсъждат в разговора как да се уреди украинската политическа криза.

Разговорът изглежда е записан без знанието на двамата участници. Нюланд в момента е на посещение в Киев.

Нюланд споменава в разговора името на Робърт Съри, номиниран от ООН за специален пратеник за Украйна.

„Този тип, този Робърт Съри ще свърши страхотна работа, за да се уредят нещата“, казва Нюланд и допълва, че е добре, че ООН ще помогне по този начин за уреждане на нещата в Украйна. Тук тя вметва обидния коментар по адрес на ЕС.

Освен това Нюланд казва на Паят, че не смята, че бившият световен шампион по бокс и настоящ опозиционен лидер Виталий Кличко трябва да участва в следващо правителство на Украйна.

Тя добавя, че според нея друг украински опозиционен лидер – Арсений Яценюк, има нужния икономически и управленски опит за участие в украинското правителство. Разговорът бе пуснат в YouTube, а след това бързо бе разпространен и в „Туитър“. Не е известно кога е бил проведен, отбелязва АФП.

Бел. ред.: Не че не си го знаем, че така наречените американски дипломати объркват съдби и животи в много държави (вижте Ирак и Афганистан – откакто демокрацията се нанесе там – с българите дупедавци за масовка, местните хора хаир не са видели). Затова не е никаква изненада какво правят задкулисно в Украйна. Но когато им видиш делата черно на бяло като че  става още по-болно за планетата.

http://youtu.be/MNTXHXZpLXI

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *