29/03/2024

Люспенето продължава: И Красимир Стефанов напуска ГЕРБ

 

Красимир Стефанов напуска Парламентарната група на ГЕРБ. От партията признаха, че са изненадани, но заявиха, че напрежение няма, макар вече да са 3-ма по-малко.

Със заявление, постъпило в 8.53 часа в деловодството на парламента, Стефанов е заявил, че остава независим депутат, съобщи зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова в началото на днешното заседание.

Бившият шеф на НАП още не е коментирал какви са мотивите му.

„Донякъде да“, така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на въпрос дали е изненадан от решението му.
Той добави, че може да има някакви предположения за причините, но не може да бъде сигурен. Затова препрати журналистите да питат Стефанов.

„Отдавам напускането на Красимир Стефанов на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес. Заявих изненада за цялата група. Никой от колегите ми не е знаел, както и аз”, заяви Цецка Цачева.

Димитър Главчев пък коментира, че няма никакво напрежение. По думите му обаче достойното е, когато някой не е доволен и е избран с пропорционална листа, да напусне парламента.
Главчев добави, че има разлика „между това, което направи Влади Горанов, и всички останали“.

В края на миналата година други двама депутати от партията – Георги Марков и Светлин Танчев, също се отцепиха и станаха независими.
Така вече ГЕРБ е с трима депутати по-малко.

Миналата седмица Владислав Горанов напусна групата на ГЕРБ, но той подаде оставка и като народен представител. Бившият зам.-министър на финансите обяви, че ще се занимава с частни проекти.

Красимир Стефанов ръководеше НАП през 2011 г., когато беше проверявано имотното състояние на Цветанов във връзка със сигнала на РЗС, че притежава 6 апартамента. Тогава, след няколкомесечна проверка, Стефанов обяви, че няма никакво разминаване между доходите и разходите на семейството на вътрешния министър.

Вчера се проведе партийна конференция, на която Бойко Борисов беше преизбран с пълно единодушие за лидер, Цветан Цветанов остана на поста си, а други двама също бяха назначени за зам.-председатели – кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

http://dnes.dir.bg/news/gerb-krasimir-stefanov-16147834

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *