28/03/2024

Адвокат: България бе унищожена от политиците чрез банките

Банките, които са дъщерни в България, получават кредитния ресурс от майките си, които го вдигат умишлено, за да източват аборигените от България. Това заяви в сутрешния блок на „Нова телевизия“ адвокат Веска Волева (на снимката).

Според финансиста Кольо Парамов пък лихвите на банките, опериращи в България, са високи в сравнение с другите европейски страни, защото ресурсът тук е много по-скъп.

Адвокат Волева обаче контрира, че това не е така.

„Майката е вдигнала цената на парите, които е дала на дъщерната си фирма, за да може от България всичко да се изтегли. България не е бедна държава, тя беше унищожена от политиците ни чрез банките“, смята адвокат Волева.

Според Кольо Парамов в момента банковата система е единствената в страната, която работи перфектно за последните години.

„В никакъв случай не трябва да се настройваме в абсолютно негативен план към банковата система. Това, което управляващите правят като промени, е твърде много шум и приказване, без да се съобразят с детайлностите в банките“, заяви Парамов.

Според него управляващите нямат никакъв синхрон по темата и разсъждавали като марионетно правителство.

Според адвокат Волева обаче най-важният момент, който трябва да бъде разгледан, е следва ли банките да бъдат подсъдни.

„Банките са изключени от съдебната система. Маса хора си изгубиха бизнеса, жилищата, живота, поради това, че съдебната система няма власт над тези отношения“, смята Весела Волева.

Относно огласените промени Парамов смята, че те решават частично проблема. „Този, който подписва договора, ще чете, ако трябва пет пъти и тогава ще подписва“, коментира финансистът.

Адвокат Волева обаче обясни, че потребителят по дефиниция не разбира и банкерите „прекарват“ клиентите си.

http://news.ibox.bg/news/id_2001474274

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *