28/03/2024

Японски учени работят по създаването на свинечовек

Невероятен и в известен смисъл стряскащ експеримент извършват в момента учени от Университета в Токио. Целта им е да научат свинете да „отглеждат” човешка задстомашна жлеза и други човешки органи.

Като начало на свине от една порода се имплантират органи от друга – например кръстосват се бели с черни прасета, съобщава hwww.bbc.co.uk/.

Изследователската група на професор Хиро Накаучи вече може да се похвали с това, че се е научила да имплантира в мишки органи на плъхове.

Ако се окаже, че при свинете и хората работи същият принцип, учените обещават да покажат първите резултати след пет години. Ако всичко е сполучливо, то на пациентите няма да се налага да чакат години за органи от донори.

Бел. ред.: След подобно съобщение, което съвсем не е единственото в тази насока, нали се досещате какво става с древногръцките легенди и митове! И по-точно – с тълкуването и възприемането им? Май Кентавърът ще се окаже, че не е никаква легенда и никакъв мит. Като и странните богове с глави на кучета, изрисувани по египетските гробници, или пък богинята котка Бастет и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *