19/04/2024

Първанов: Станишев и Пеевски вземат решенията

Вотът беше подменен. Решенията се вземат в един кръг, в който са лидерът на БСП и Делян Пеевски, заяви Георги Първанов. Той е готов и за парламентарни избори.

Президентът (2002-2012 г.)  заяви тази сутрин пред Нова тв, че очаква убедително представяне и вероятно две или три евродепутатски места, което ще покаже перспективността на АБВ. Имало яснота за лицата в листата, но засега остават в тайна.

„Ние сме готови да участваме и на парламентарни избори, ако са две в едно. Имаме координатори в почти всички общини”, каза още Първанов.

Първанов отново каза, че има „една медийна група, която разпъва чадър над лидера на БСП”. Той нарече „омагьосан кръг” предложението за шеф на ДАНС и последвалата медийна подкрепа за Станишев от кръга „Пеевски“.

„На практика беше подменен вотът, хората гласуваха за едно, а получиха друго. Единият е взел решението през лятото, другият взема решенията сега”, заяви Първанов.

По думите му в БСП няма никаква чуваемост, а само монолог.

Той разказа как членовете на настоящото правителство били прочетени от списък по време на националния съвет на БСП. Когато започнала дискусията, Станишев я прекъснал с остра реакция.

„Не бих казал, че има война в БСП”, заяви още Първанов. Според него обаче с основание от левицата смятат, че АБВ ще дръпне електорат, който им е необходим.

Първанов подчерта, че няма амбиции за ръководството на БСП, а иска тя да се промени. На въпрос защо не се оттегли от партията, той отговори:

„Да се оттеглят онези, които не са си изпълнили обещанията”.

Съд заради твърденията за скандални записи

Георги Първанов обяви, че ще съди вестника, който твърди, че има запис на негов разговор с Бойко Борисов в дома му в Банкя за евролистата.

Още вчера от АБВ категорично отрекоха твърденията на в. „Галерия“, че е имало срещи на лидера на ГЕРБ с Първанов и Румен Петков и имат аудиозаписи.

„Не съм бил никога в Банкя, не знам къде е къщата на Борисов и среща между нас не е имало. Ще съдя редакцията и всеки, който твърди такова нещо. От години не съм срещал Борисов, може би от времето, когато беше премиер и срещите ни са били официални”, заяви Първанов.

Разчистването на старите муцуни в партията не бе прекъсване на връзките с олигархията, Станишев просто подмени наместниците й с хора от близкото си обкръжение. Окопа се трайно на лидерския пост и към момента е практически несменяем. Всичко това бе извършено с демонстративно чувство за непогрешимост и с фалшива реторика. При това положение нямаше как оскърбените да не потърсят силов реванш.

Галя Горанова, в.”Сега”

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-georgi-parvanov-izbori2013-15946166

One thought on “Първанов: Станишев и Пеевски вземат решенията

  1. Ще започнат да излизат истините на яве. Съвсем ясно е кой е предложил Пеевски. Слушайте недоволните и те всичко ще ви кажат :).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *