28/03/2024

Съвременното робство (разтърсващо видео)

„Моят оптимизъм се основава на увереността, че тази цивилизация е на път да се разпадне. Песимизмът ми е във всичко, което тя прави, за да ни повлече със себе си в падението си”.

Така започва документалният разтърсващ филм на Жан Франсоа Биент и Виктор Леон Фуентес. Създаден е по едноименната книга „De la servidumbre moderna“.

Книгата и филмът се разпространяват абсолютно безплатно.Текстът е написан в Ямайка през октомври 2007 г., а филмът е завършен в Колумбия през май 2009 г.

Филмът ни отваря очите за състоянието на днешните роби (в тази категория попада над 90 на сто от човечеството на планетата) в рамката на тоталитарната пазарна система. Изважда наяве формите, под които са скрити основните вариации на съвременното робство, в което робите доброволно участват без да осъзнават, че са манипулирани, че мозъците им са промивани.

Филмът е създаден с единствената цел да атакува директно световната управляваща каста и да назове проблемите с истинските им имена, да разкрие скритата им същност.

Вижте дали въобще и как можете да бъдете свободни човеци.

СЪВРЕМЕННОТО РОБСТВО from tempsbouleverses on Vimeo.

One thought on “Съвременното робство (разтърсващо видео)

  1. „Идиотите“/управляващото мълцинство/ на света винаги са го управлявали.Когато те изчезнат от лицето на земята и тя бъде управлявана от смирените и носителите на мъдростта и здравия разум, може да се надяваме,че Планетата Земя и животът на нея ще оцелеят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *