24/04/2024

Бъдни вечер е! Светъл и топъл празник! (видео)

Нека не се поддаваме на манипулацията, че доброто в живота ни е прокудено зад девет планини в десета. Ако беше истина – как да си обясним откъде се пръкват толкова добри хора в случаите на беда, в случаите, когато една протегната безкористна ръка спасява животи, спасява души. Няма как да дойдат от нищото и пак да се скрият там.

Ако сме честни към себе си, ако не сме така упорито склонни да помним и превъртаме като папагали в главите си само лошото, а да позволяваме така лесно да ни избледнява от съзнанието доброто, всеки без съмнение ще си спомни, че е „изпитал” на свой гръб добрини от приятели, роднини, непознати. Нека да се поклоним на Доброто, което съществува! Скромно и ненатрапливо, но съществува. Нека винаги сме с отворени сърца за него!

Сами се оставихме злите и нечистоплътните да определят как да живеем. Те неизменно са начело в новините. Но да помечтаем: какво би станало, ако колективно откажем да ги гледаме? Вероятно медиите ще бъдат принудени да се разделят с постулата, че „добрата новина е лошата новина”.

Разбира се, има много бедност, много страдание по земята българска, по цялата планета. Може би Господ по този начин ни изпитва и гледа – ще озлобеем ли или ще станем по-добри. Но да си добър не е достатъчно да нямаш лоши помисли. И делата трябва да са добри. Дадена ни е свободна воля сами да избираме.

За Рождество Христово са създадени стотици, а може би и хиляди музикални произведения. Някои от тях са истински шедьоври. www.snaiper-bg.net ви предлага този път песента „Рождество” на Ваня Костова. Насладете се на това прекрасно изпълнение. То е в състояние като вълшебник да ни прехвърли на мига от другата – светлата страна на живота!

http://youtu.be/klSLne6UPXI

One thought on “Бъдни вечер е! Светъл и топъл празник! (видео)

  1. Честито Рождество Христово, скъпи сънародници! На всички желая здраве, много добър късмет и доброто да е повече- в душите ни, в делата ни и в живота ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *