29/03/2024

Румънски евродепутат: Живеем в неофеодализъм, дирижиран отвън

„Нацията се превърна в територия, народът – в население, държавата – в колония, гражданинът – в крепостен селянин, а демокрацията – в измислица “

Румънски евродепутат заяви, че в страната му няма демокрация, а е установен неофеодален режим. Това мнение се споделя от европейския избраник Aдриан Северин,  който казва, че обикновените граждани “са се отказали от правата и свободите си в полза на протекционизма на местните олигарси”.

Олигарсите също така,  убеден е евродепутатът,  “са приели или търсят  корупционния арбитраж на централното ръководство”, което от своя страна, отдавна не се интересува от развитието на страната и е поделило “поверената” му територията на държавата,  “над която доминират чужденци от новата европейска и евроатлантическа империя”.

“Външната защита (очевидно така щедро компенсирана с отстъпки на атрибути на суверенитета и пряк контрол върху стратегически национални ресурси), е предназначена да балансира вътрешните противоречия.  Всъщност  номинираните румънски ръководители не може да се сменят без разрешение отвън и запазват постовете си с външна подкрепа”, казва той.

Северин подчертава, че “императорското отношение на ЕС и САЩ към  Румъния всъщност не е  резултат на собственото им желание, а ефект от това, че румънците “дори и във времената на империята си, са били под чужд сюзеренитет, а  днес “тази форма е запъленена и със съдържание”.

“Румънците поканиха регионални и глобални актьори да поемат ръководството на страната, интернационализирайки  вътрешната политическа борба, създавайки с хроничната липса на воля на предишните правителства впечатлението, че властта в държавата за  стратегическите актьори, е вакантна.  В този контекст  и в такива условия нацията се превърна в територия, народът – в население, държавата – в колония, гражданинът – в крепостен селянин, а демокрацията – в измислица “,  казва Северин.

В този контекст политикът смята, че “най-големият проблем на Румъния не е корупцията, а феодализирането. Корупцията е следствие от феодализма, феодалния строй”, в който демократичните институции са само външна обвивка, а отвътре остава старата архаична система с всичките й недостатъци.

Евродепутатът казва, че днес ръководството на Румъния “всъщност не може да реши проблема с корупцията , защото тя предполага борба против феодализма. Неофеодализмът не само е източник на корупция, но и база за нейния статут”.  В тази връзка, всички опити на Румъния да бъде част от западния свят водят до факта, че държавата ще се превърне в колония, а нейните ръководители остават “вице крале”.

“С други думи, Румъния като национална държава се провали, тя можеше да се превърне в модерна национална държава, ако се бе  преквалифицирала като западните метрополии”,  казва Адриан Северин, добавяйки, че румънците трябва да се “рецивилизоват” и да им се върне  състоянието на нация, но днес това не е възможно, тъй като “колониална мисия” все още не е приключила”.

Realitatea

Бел. прев. : Да ви звучи някак си познато?

Read more: http://30dumi.eu

Случайно ли (при горната позиция) този евродепутат е разследван за корупция?Дали сме свидетели на класиката: Крадецът вика дръжте крадеца!“ или пък поредната подмолна разправа на задкулисието с тези, които изричат истината на висок глас? (също класика). Съдете сами:

Румънският евродепутат Адриан Северин ще бъде съден по обвинения, че се е опитал срещу подкупи да повлияе върху формулирането на европейски закони, заяви Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния, цитирана от „Франс прес“.

Според обвиненията Северин в качеството си на евродепутат е приел между декември 2010 г. и март 2011 г. обещанието на две лица да му платят сума от 100 000 евро в замяна на внасяне на законодателни поправки и на гласуване срещу поправки, неотговарящи на интересите на търговската фирма, от чието име са се представили тези лица.

Вижте още подробности тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *