16/04/2024

Октай: Доган е принудил Христо Бисеров да подаде оставка

Има опасност за живота на Христо Бисеров, каза пред Нова телевизия Осман Октай, бивш представител на политическия елит на Движението за права и свободи.

По думите му оттеглилият се от всички ръководни постове в ДПС и парламента депутат разполага с много информация, защото е бил в кухнята на отношенията между корпоративните интереси и партийното ръководство.

Нещата около Христо Бисеров се повтарят, отбеляза Октай. „Знам, че той беше Сивият кардинал в СДС до оставката му при Иван Костов през 2000 г., когато изпревари с едно денонощие наказанието си“.

Христо Бисеров не е напуснал по свое желание зам. -председателския пост в ДПС и парламента, а е бил принуден да го направи от реалния лидер на партията Ахмед Доган като знак у кого е реалната власт – такава теза разви пред националното радио Осман Октай, някогашен зам.-председател на партията, изключен през 2001 г.

Напускането на Бисеров ( вижте подробности за внезапната му оставка тук), който от години е една от ключовите фигури в движението, беше изненадващо оповестено снощи в съобщение до медиите от пресцентъра на партията…

В интервюто си Октай коментира, че човек с позициите на Бисеров в политиката не се оттегля по подобен начин. Според него с отстраняването му почетният председател на ДПС Ахмед Доган, „дава много силен сигнал, че никой не трябва да си въобразява, че без него и без споделено с него може да координира и корпоративните интереси около това управление“.

По думите на Октай, Бисеров заедно с Йордан Цонев, Камен Костадинов и Делян Пеевски „комуникираше при реализацията на конкретни властови възможности. И всичко това няма как да не ядоса Доган, че е изолиран от този процес“, посочи той.“ цитиран от „Дневник“.

Текстът е обновен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *