29/03/2024

Кой принуждава мравките да вършат черната работа?

Под поредната публикация на задгранична медия за протестите в България – този път от „Гардиън“, както обикновено има много коментари. И както обикновено в тях безпроблемно се различават клакьорите на управляващите, клакьорите на свалените от власт, на хейтърите.

Но сред обичайната истерична плява се срещат и коментари, които са истински бисери.

Ето един такъв под публикацията „Гардиън“: Нещо се прекърши в България:

Мравките робовладелци имат една единствена цел: да отвличат какавидите от съседните мравуняци, за да им вършат черната работа.

Поробените мравки работят там, където са се излюпили: търсят храна и се грижат за царицата и люпилото. Те дори хранят робовладелците, които толкова са се специализирали в грабителството, че не могат да се хранят сами.

Пленниците са склонни към периодични бунтове, при които обезглавяват поробителите си и изхвърлят яйцата им от гнездото.

Но порочният кръг изглежда работи в полза на поробителите. Най-малко 30% от тях винаги оцеляват след въстанието на мравешките спартаковци – достатъчно много, за да извършат поредния набег.

Списание National Geographic България, август 2013 г.

Постът е подписан от Beyond

Бел. Ред.: Няма нужда от допълнителен коментар, нали?

Снимката е на Ройтерс

2 thoughts on “Кой принуждава мравките да вършат черната работа?

  1. Бел. Ред.: Няма нужда от допълнителен коментар, нали?

    Read more: http://snaiper-bg.net/2013/11/koj-prinuzhdava-mravkite-da-varshat-chernata-rabota/#ixzz2ls4msMly

    Напротив има и това е как те ни поставят в унизително положение,гледат ни и ни преценяват от високо, смятат ни за ..“мравки“! ГЛУПАЦИ!ТА В ТЕХНИЯ РЕЧНИК И ДО ДНЕС ИМА БЪЛГАРСКИ ДУМИ!А,КОГАТО ТЕ НЕ СА СЪЩЕСТВУВАЛИ,КАТО ДЪРЖАВА,НАШИТЕ ЦАРЕ СА ИМАЛИ ДВОРЦИ С БАНИ И ТОПЛА И СТУДЕНА ВОДА!А ЗА ТЯХ ТОВА ДНЕС Е ВЪРХЪТ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА!И СА НОСЕЛИ ПЕРУКИ,ЗА ДА НЕ ИМ ЛАЗЯТ ВЪШКИТЕ ПО ЧЕЛАТА,А ЛАЙНАТА ОТ ЛОНДОН СА НАПЪЛНИЛИ ТЕМЗА ДО СТЕПЕН ЕВАКУАЦИЯ НА ПАРЛАМЕНТА!/БЪЛГАРСКОТО ИМЕ НА ТЕМЗА Е-ТЕМНА/!
    ТОВА СА БИВШИ НАШИ ПОСЛУШНИЦИ И СЛУГИ,ДНЕШНИ КОМПЛЕКСАРИ!вЯРНО Е,ЧЕ ДРЕСЬОРИТЕ ВЛАДЕЯТ ЗВЕРОВЕ,КОИТО С ЕДНО ЗАХАПВАНЕ,МОГАТ ДА ИМ ОТКЪСНАТГ ГЛАВИТЕ….АКО ОСЪЗНАВАТ СИТУАЦИЯТА! В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ Е И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД,ГАВРЯТ СЕ С НЕГО И ТОЙ НЕ ГО ОСЪЗНАВА!НО ВСИЧКО ИМА КРАЙ,НАЛИ? ПОНЕ ДО СЕГА Е БИЛО ТАКА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *