26/04/2024

Стоян Александров: Орешарски ще опере пешкира (видео)

„БСП няма да пусне кокала… Няма да разреши на Орешарски да се прояви като експерт… Бюджетът за следващата година ще бъде жертван в полза на популистки решения…Пламен ще опере пешкира на политиката…”.

Прогнозите са на доц. Стоян Александров в интервю пред „Стандарт”. Бившият финансов министър от кабинета на Любен Беров гостува в предаването „На светло”с Люба Кулезич, за да допълни коментара си по обществено-политическата обстановка в страната.

„Няколко пъти споделих, че улицата може би не си е дефинирала точно целта. Натискът трябва да бъде върху парламента, който първо трябва да се ангажира да промени Избирателния кодекс и евентуално да се отиде на предсрочни избори”, посочи доц. Александров.

Бившият политик смята, че онези, които завяват, че правителството трябва да си отиде веднага, не са вътрешно убедени, че това трябва да стане така. „Реформаторският блок още не е подготвен да присъства в бъдещия парламент. ГЕРБ много добре осъзнава, че няма да повтори резултатите от изборите”.

„Ако бях на мястото на Орешарски нямаше да издържа. Не съм много убеден, че той за себе си е убеден, че може да направи нещо в тази обстановка”, каза Стоян Александров.

Вижте цялото интервю с бившия финансов министър във видеото ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *