Скандал в ДКЕВР – “стреляха” по шефа й с яйца (видео)

До размирици се стигна на обсъждането в ДКЕВР на новите цени на тока от октомври. Председателят й Светла Тодорова беше замерена с яйца.  Те бяха “изстреляни” от представител на Движението за граждански Повече »

Бащата на загиналото бебе: Видях убиеца, беше мъртво пиян, казва се Костадин Стоянов (снимки)

Трупчето на 11-месечното бебенце (на снимката) беше изнесено от къщата в близост до трагедията и  откарано в бургаската морга Пияният граничен полицай се прибирал от юбилей на колега в ресторант „Резвая“ – Повече »

Пиян граничен полицай уби с колата си на място бебе в количка

Граничен полицай е шофьорът, който прегази бебето в количка в центъра на село Крушевец днес около 9 часа, научи Флагман. Той е пътувал от Малко Търново към Бургас. Бил е много пиян. Повече »

“Форбс” за банковата криза у нас: БНБ е некомпетентна и зависима

Фактът, че бе позволено Корпоративна търговска банка да не погаси свой заем, повдига въпроси за това доколко може да се има доверие в българските власти. Некоректното отношение към депозитарите поставя под съмнение Повече »

Шестима министри от служебния кабинет са в конфликт на интереси

Шестима от служебните министри са декларирали несъвместимост с постовете, които заемат, става ясно от декларациите им за конфликт на интереси, пише в. “Сега”. По закон те трябва да отстранят проблема до 1 Повече »

 

Повишената сеизмична активност на Йелоустоун разтревожи учените

Общо 130 земетресения са били регистрирани в Йелоустоунския национален парк между 10 и 15 септември, се казва в прессъобщение на Университета на щата Юта. Повечето от тях са били прекалено малки за сетивата на човека и не са почувствани.

Боб Смит е геофизик, който е прекарал последните 53 години в наблюдение на сеизмичната активност в района на калдерите (бл. ред.: това са кратери, хлътнали навътре, наричат ги още казани, котли) на Йелоустоун. За цялото това време, разказва геофизикът пред Associated Press, едва неотдавна му се наложило да стане свидетел на едновременно две или серия земетресения. След това – през миналата седмица, Смит регистрирал повторение на явлението.

„Това е доста впечатляващо, казва Смит. Как един рояк е взаимосвързан с друг, може ли една серия трусове да предизвика друга серия или обратното?”. Отговорите на тези въпроси не са известни, макар Смит да заявява, че „не се съмнява”, че последните два са били свързани.

По данни от сеизмологичната станция при Университета на Юта поредицата земетресения са започнали на 10 септември и са концентрирани около езерата на Люис, басейна на Долния гейзер и на северозапад в басейна на гейзера Норис.

„Трябва да се отбележи, че голяма част от сеизмичната активност в Йелоустоунския парк е на рояци”, се отбелязва в съобщението за пресата. „Това е доста необичайно, ако говорим честно, казва Смит като припомня, че земетресенията изобщо не се усещат от хората, докато не достигнат 3-та степен по скалата Рихтер.

Магнитудът на последните земетресения е бил от 0,6 до 3,6.

Б.ред.: Под парка Йелоустоун се намира най-големият супер вулкан на планетата ни. Според някои учени ако той изригне, може да стане причина за тоталното унищожаване на живота на Земята. Ето защо промените в поведението му предизвикват тревога у учените.

На снимката: Морнинг Глори -Йелоустоун

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>