16/04/2024

По свирката на акулите

Със сигурност интересуващите се от темата вече са чули и премислили коментарите на хората от високите етажи на властта за това колко вредно е удължаването на мораториума за закупуване на българска земя от чужденци. Както и това, че реално чужденците отдавна го правят, като си регистрират фирми.

Последното се коментира така, сякаш законът, който им е отворил отдавна тази врата за притежаване срещу жълти стотинки на наша земя с цел производство, да е някакъв вселенски, измислен от извънземни. И понеже сме в подчинено положение спрямо извънземните, не можем да преговаряме. И следователно – не можем нищо да променим.

А през това време акулите си играят игрите, големите (и чуждите, и нашите) пет пари не дават за българския селянин, затова 90 % , което сега ядем, е вносен боклук. Големците ни играят по свирката на акулите и ни пробутват всичкото това национално предателство като коректност и дисциплина спрямо договореностите с Брюксел.

А истината е, че всичко, измислено от хората – в това число и в Брюксел, подлежи на промяна. Но кой, кой да скочи и да я направи?…

Вижте подробности ТУК за това как заради едни такива такива продажби едва 3 % владеят 50 на сто от земеделската земя в Европа!

Автор: Елена Емануилова

One thought on “По свирката на акулите

  1. Български фирми – данъци в България.
    Чужди граждани – офшорки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *