16/04/2024

Липсата на физическа активност е катастрофална за здравето

Повечето възрастни във Великобритания рискуват силно здравето си. Причината е в катастрофалната липса на физическа активност.

За това, че този проблем е с национален обхват, говори мащабно изследване, което са направили  изследователи от Университета в Бристол.

В социологическо проучване са анкетирани над един милион британци. Установено е, че 80% от тях не правят дори умерени упражнения.

Не е чудно, че богатите и образовани хора спортуват по-често и по-интензивно, отколкото тези, които са по-бедни. Разкрити са ужасяващи детайли.

88% от възрастните хора през последните четири седмици не са влизали в басейн, 90% не са използвали фитнес зала, а  20% са свели физическата си активност до минимум. 8% от хората над 16 не са се движили повече от пет минути  за последните четири седмици!

Представителят на Националния форум по затлъстяване Tам Фрай коментира: “Никой не е изненадан от тази тъжна статистика.”

Междувременно лекарите наричат липсата на физическа активност най-краткия път до хроничните заболявания.

Бел. ред. А къде сме ние?!?!

Read more: http://30dumi.eu/2013/08/lipsata-na-fizicheska-aktivnost-e-naj-kratkiyat-pa-t-ka-m-hronichnite-bolesti/#ixzz2bdH7OziB

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *