20/04/2024

Нещо става със Слънцето

Има признаци, които показват, че на Слънцето възникват все повече необичайни явления.

Нещо става със Слънцето, констатира  Майкъл Снадер в публикацията си  в  investmentwatchblog.com.

То започна да се държи  много нестабилно и учените не знаят точно как да го обяснят. Слънчевата активност изглежда се забавя с всеки нов цикъл и  гигантски  “дупки” започват да се появяват  по нашата звезда.

В момента Слънцето се приближава към пика на своя 11-годишен цикъл, и все по-голям брой учени се опасяват от това, което може да донесе   следващия цикъл.

Ако слънчевата активност продължава да спада може би слънчевите цикли в крайна сметка ще изчезнат веднъж завинаги?

Може би това означава, че ние се приближаваме нов ледников период?

Дори още по-лошо – може ли странното поведение на Слънцето да е признак, че нашата звезда умира?

Традиционно  учените смятат, че Слънцето никога няма да умре, и ще съществува милиарди години. Но през последните години астрономите са наблюдавали звезди като нашето слънце, които изведнъж започват да се държат много нестабилно, а след това бързо умират.

Възможно ли е същото да се случи и с нашето Слънце?

Факт е, че настоящият слънчев цикъл е най-слабият за  последните 100 години. И много учени търсят отговорите …

Разбира се, по-голямата част от тях твърдят, че всичко ще бъде наред, и че няма причина за безпокойство, но други не са толкова сигурни.

Например, Matthew Penn от Националната слънчева обсерватория счита, че  наближава нова ледена епоха.

Penn предлага друг, по-катастрофичен сценарий: циклите на слънчевите петна могат да изчезнат напълно. Неговият екип използва спектъра на слънчевите петна за измерване на техните магнитни полета, и данните показват ясна тенденция: силата на магнитното поле на слънчевите петна се снижава.

“Ако тази тенденция продължи, няма да има почти никакви огнища в цикъл 25 и  може и да се се окажем в друг минимум на  Maундер”, казва Пен. Първият минимум на Маундер настъпва през втората половина на 17 век. Петна почти не са наблюдавани тогава на Слънцето и това време  съвпада с малкия ледников период в Европа.

Друг странен феномен, който  астрономите  наблюдават, е  появата на огромни “дупки” на Слънцето. Съвсем наскоро огромна дупка, която обхвана близо една четвърт от цялата повърхност на Слънцето, беше водеща тема в световните медии …

Космическият телескоп, насочен към Слънцето, забеляза гигантска дупка в атмосферата му – тъмно петно, което обхваща почти една четвърт оот повърхността, бълвайки газ и слънчева материя в Космоса.

Така наречените коронарни дупки над северния полюс на Слънцето са забелязани в периода от 13 до 18 юли, и са заснети от хелиосферната обсерватория  SOHO.

Това събитие  настъпи  след като бе наблюдавана друга гигантска “дупка” на  Слънцето, възникнала  в периода 28-31 май.

Дали това е нещо, което трябва да ни разтревожи?

Някои учени казват “да”, докато други казват “не”.

Междувременно климатът на Земята става е все по-нестабилен.

Само преди няколко седмици, температурата  в югозападната част на САЩ достигна  49 C (120 ° F), а температурни рекордни бяха регистрирани и в Сибир.

Лятото става все по-горещо и по-горещо. Зимите  изглеждат все по-студени, засушаването явно става все  по-интензивно, като едновременно с това сме свидетели на рекордни наводнения по цялата планета.

Всички тези признаци вече са описани в статията “22 признака за това, че глобалните метеорологични условия са абсолютно обезумели.”

Read more: http://30dumi.eu/2013/07/ugasva-li-sla-ntseto-ili-samo-zaspiva/#ixzz2aalIcVnJ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *