20/04/2024

Златната ера на олигархията

Пеевски беше спрян на пътя за сцената и не успя да попее. А в ДАНС – партитури всякакви. Но главно минорни.

Станишев иска водещия да го гледа в очите. Росен Петров се уплаши от бездната там и предвидливо го насочи към камерата. Тя удържа на червения поглед.

Появи се и бяла лястовица на протестите. Оказва се, че на тях имало милионер. Струва ми се , че е имало и милиардер – Лиляна Павлова също беше там със загадъчно -смутена физиономия.

Физиономиите на протестиращите били по-интелигнетни от тези на преждепротестиращите и наюрили ГЕРБ от властта. Разделяй и владей му е майката сега.

Орешарски се сети да се допитва до народонаселението. Това е за да запази заплатата, която получава от него. Олигарсите обаче явно ръсят повече – та затова първо се допитал до тях за назначенията.

Десницата, която безспорно е ГЕРБ, не спря Пеевски към ДАНС. За да се погаври с  БСП и ДПС. И успя. Сега ще засили антикомунистическата врява и антитурската. Ако не помогне за връщане във властта – поне няма да навреди.

Едрата олигархия, поддържаща Първанов, потрива по брадата си доволно банкноти и изчислява колко ще заработи ако Станишев подаде оставка. Което не е изключено. Но ще трябва да напусне и ПЕС.

А дотогава песовете, чакалите, хиените и койотите ще стоят до все още живото тяло на България, с надеждата, че в ситуация на безвремие и безвластие, ще могат да ръфат на воля и до задавяне.

Засега няма вариант – С избори към демокрация. Те раждат само зомбита. Тогава какво?

Read more: http://30dumi.eu/2013/06/zlatnata-era-na-oligarhiyata/#ixzz2WTubD7ki

Смиката е на Булфото

One thought on “Златната ера на олигархията

  1. Чудесен постинг! Браво на автора! „Тогава какво“?… Един по-силен от парите и по хитър от олигарсите,но такъв още не се е родил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *