19/04/2024

Браво България! Делян Пеевски се оттегля от ДАНС!

Гражданското общество в България излезе от летаргията си и парира един пореден опит на мафиотите и тайните служби – навикнали на на овчедушието и апатията на българите, да си развяват байрака както си искат с цел грабежи.

Пеевски нямаше да поиска да се оттегли без спонтанно организирания в мрежите протест, който изненада с мащабите си ( без никаква подготовка) управляващите и кулводитите им, които стоят зад това скандално назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Ето доказателството:

Депутатът Делян Пеевски обяви, че се оттегля от поста председател на ДАНС. Той е изпратил специално писмо до Агенция „Фокус“, с което аргументира решението си.

Ето пълния текст на писмото на Пеевски:

Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общата отговорност – моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан.

За мен властта не е самоцел. Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство. Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел.

Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно.

Кабинетът Орешарски има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред и да изведе страната от блатото на престъпното управление. Ако в името на този най-висш национален интерес е необходимо председателят на ДАНС да бъде професионалист от кариерата, аз съм достатъчно доблестен да приема с вътрешна убеденост това.

Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България.

Б. Ред. Но нека не бързаме с изводите: На ход е Народното събрание, по- точно парламентарните групи, управляващи страната в момента. Ако не гласуват отстраняването на Пеевски от пост, за който не само че не е компетентен, но е и в по мафиотски груб конфликт на интереси, то тогава наистина всички трябва да въстанем.

2 thoughts on “Браво България! Делян Пеевски се оттегля от ДАНС!

  1. Да и какво от това? Същия ще бъде назначен под друго име ! :D
    И така до безкрай, ако няма война !

  2. Лютфи Местан беше казал,че Б.Б.е пристрастен към властта.Да не забравяме,че двама от близкото минало също бяха пристрастени към властта и това костваше на човечеството 50 милиона в жертви.А някой искаха отзоваването на Пеевски,защото той им знае спатиите.Боже, колко са „честни“ нашите политици и народни лидери…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *