29/03/2024

Прокуратурата вика на разпит за скандалния запис Борисов, Кокинов, Найденов

Участниците в аудиозаписа от петък ще бъдат извикани на разпит в прокуратурата. Бившият премиер Бойко Борисов, министърът на земеделието от кабинета му Мирослав Найденов и прокурорът от Софийската градска прокуратура в оставка Николай Кокинов ще бъдат питани дали наистина са водили такъв разговор, съобщи бТВ, като се позовава на Върховната касационна прокуратура.

В момента тече проверка на скандалните записи, които бяха разпространени преди три дни до медиите.

Всички участници в циничния доклад ще трябва да отговорят водили ли са този разговор. От един от записите става ясно, че бившият градски прокурор на София Николай Кокинов предава на Бойко Борисов резултатите от прокурорската проверка за незаконните СРС-та преди те да бъдат обявени.

Междувременно в. Преса съобщи, че Висшият съдебен съвет ще разгледа не само оставката на Кокинов от софийската прокуратура, но и дисциплинарното му уволнение изобщо от системата. Предложението ще бъде внесено още в понеделник, съобщи членът на ВСС Калин Калпакчиев.

Председателят на етичната комисия на съвета Ясен Тодоров също ще предложи на колегите си да се самосезират за поведението на висшия прокурор. Кокинов е първият обвинител на София в най-новата ни история, заплашен от уволнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *