20/04/2024

Бойко Борисов: Искам да знам кой ме подслушва докато пикая?

Бившият премиер Бойко Борисов заяви, че ще отиде на разпит в прокуратурата, само за да разбере кой „му слага слушалки в тоалетната“ и дали е законно или не.

„Всички хора пикаят. И млади, и стари, и мъже и жени. Искам да знам, ако е законно, кой ми слага слушалки в тоалетната, а ако е незаконно, не искам да знам. Откъде накъде ще ме записват в тоалетната, всеки човек си има интимни тайни“, обясни емоционално Борисов относно скандала с подслушването, цитиран от „Фокус и „Дарик“.

Днес експремиерът посети пловдивска фирма.

Той изтъкна, че се отнася към прокуратурата с уважение и истински се надява да разбере кой го подслушва.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че не подозира Мирослав Найденов за подслушванията с думите: „Не го подозирам, защото той е идвал хиляди пъти у нас“.

Бойко Борисов се обърна и към журналистите:

„Ако бях на ваше място, първо щях да защитя правото на хората, а не, когато дойдат материали от чужди разузнавателни централи, които дават и сочат имена, тези хора да не се викат”.

Цветан Цветанов: ГЕРБ е жертва на ДС

В момента ГЕРБ е жертва на това, което правят бившите структури на Държавна сигурност, каза пред журналисти във Велико Търново заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

„Бившите структури на Държавна сигурност искаха и се нуждаеха от говорител в лицето на Сергей Станишев, който да вкара темата актуална“, заяви Цветанов. Той заяви, че няма притеснения от това дали някой го записва.

“Имам един-единствен телефон, по който си говоря, и не се притеснявам. Ако някой е записвал, нека да пусне СРС-тата“, заяви бившият вътрешен министър.

Що се отнася до записите на Борисов, Кокинов и Найденов, Цветанов заяви, че няма кой друг да е бил с устройството, освен бившия земеделски министър.

“Хора, които са слушали записа, ми казаха, че се чувало туптящо сърце, пулсът, след това звукът от казанчето на тоалетната. Няма от кой друг да бъде, освен от самия него, който е носил тези неща. Всеки трябва да си отговаря за действията, аз не бих могъл да коментирам“, заяви Цветанов.

Днес сутринта градският прокурор на София Николай Кокинов е внесъл молба да бъде освободен и като магистрат, след като вече поиска да бъде освободен като административен ръководител на Софийска градска прокуратура заради записите с него, Бойко Борисов и Мирослав Найденов.

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-podslushvane-izbori-2013-13767026

Снимка на ЕРА/БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *