29/03/2024

Нова атака от Космоса: Огромно огнено кълбо прелетя над САЩ (видео)

Огромно огнено кълбо е наблюдавано над Бостън, Ню Йорк, Пенсилвания, Ню Джърси, Вашингтон и Северна Вирджиния. Учените потвърдиха, че в североизточната част на САЩ е прелетял метеор.

„По-скоро това е бил болид (ярък метеор, възникващ при изгарянето на отломки от комета или астероид).  Неговият полет са наблюдавали жителите на няколко щата”, заяви сътрудникът от Американското метеорно общество Робърт Лансфорд.

Той обясни, че неговата организация е получила повече от 300 съобщения за това събитие. Те постъпили от 13 щата, а също и от две канадски провинции. Видеозаписи с ярко избухване се появиха в Youtube

Анализирайки съобщенията на очевидците учените стигнали до извода, че болидът е прелетял от запад на изток от територията на Пенсилвания през Ню Джърси по посока на Атлантическия океан. Траекторията на полета му минала малко по-южно от Ню Йорк.

Повечето очевидци отбелязват, че метеорът е бил „извънредно ярък”. Приличал на много ярките фойерверки. Събитието продължило няколко секунди. След него е имало дълга жълта следа,  последвал взрив в бяло и зелено”, съобщава един от очевидците.

35 жители от Източното крайбрежие на САЩ, както и от Калифорния и шест човека от Канада съобщават за полета на космическия обект. Информационният метеорологичен портал AccuWeather.com уточнтява, че сигналите за прелитането на небесното тяло са постъпвали между 03.55 и 04.03 мск в събота.

Потребители  от социалната мрежа Twitter пишат, че болид със зелен цвят, съпроводен от дълъг шлейф, прелетял в южно или югоизточно направление. И жители на Ню Йорк са наблюдавали тялото в продължение на няколко секунди.


http://youtu.be/Evvfr0QZ1lc
http://youtu.be/dk8nr7DsxO8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *