19/03/2024

Кой унищожи уникалното изобретение за безплатен ток на Никола Тесла? (видео)

Заради патологична алчност нерядко от света биват скрити ключови изобретения, които биха променили живота на цялото човечеството към по-добро. Но силните на деня са вложили много средства в други направления и поради тази причина задушават прогреса на планетата ни.

Ето част от тези изобретения. А кой ги спира ? Обичайните заподозрени, които диктуват световните цени на енергията и горивата, на лекарствата, които предизвикват войните и грабежите на световно ниво.

Вероятно сред най-печално известните

примери за изобретение, на което не е дадена зелена светлина, е EV1 на компанията „Дженеръл мотърс” (GM). На него бе посветен документалният филм „Кой уби електромобила?”.

EV1 беше първият в света електромобил в масово производство, 800 модела от които в края на 90-те години GM даваше под наем. Компанията спря линията за монтаж на EV1 през 1999 г. с обяснението, че потребителите не били доволни от ограничения пробег, който осигурявала акумулаторната батерия на автомобила, което правело продължаването на производството неизгодно.  

Много скептици обаче са на мнение, че GM е погребала EV1 (на снимката)  под натиска на петролните компании, които щяха да пострадат повече от всички, ако високо икономичните автомобили бяха завоювали пазара. GM проследила и унищожила и последната EV1, като се погрижила технологията да умре и да не може да възкръсне.

Смъртта на американския трамвай

Чистата печалба на процъфтяващия трамваен транспорт за 1921 г. била 1 милиард долара, което обаче за „Дженеръл мотърс” било равнозначно на загуба от 65 милиона долара. Като ответна мярка GM закрила стотици независими трамвайни компании, като по този начин отворила пазар за своите поглъщащи бензин автобуси и автомобили. Макар в последно време да се разраства движението за спасяване на обществения транспорт, едва ли ще видим връщането на трамвая и неговата минала слава.

Скромното „вълче”

Колата, изминаваща 99 мили с един галон разход на гориво (съпоставимо – 2,4 литра на 100 км) се явява нещото като Светия Граал в автомобилостроенето. Но макар тази технология да е достъпна вече от няколко години, автомобилостроителите упорито я държат по-далече от американския пазар. През 2000 г. „Ню Йорк Таймс”  съобщава  малко известния за болшинството факт:  „лудата табуретка” Volkswagen Lupo е направила околосветско пътешествие със среден разход на гориво от един галон за над 99 мили.

„Вълчето” се продаваше в Европа от 1998 до 2005 г., но и тук производителите не го пуснаха масово на пазара – както те твърдят, защото американците не проявили достатъчен интерес към малкия и икономичен автомобил.

Свободната безплатна енергия

Никола Тесла бил не само източник на вдъхновение за група рошави металисти от 80-те години, а гений, целунат от Бога. През 1899 година той открил начин да се откажем от изгарянето на различните видове изкопаеми горива за електростанциите, както и от електропроводите, доказвайки, че като се използват електрическите колебания в йонизацията на горните слоеве на атмосферата ще може да се получава „свободна енергия”.

Дж.П. Морган, който финансирал изследванията на Тесла, започнал да съжалява за „покупката” си, когато осъзнал, че безплатната за всички енергия не носи такава изгода, както да речем, представянето на сметки на хората за всеки изразходван ват. Тогава Морган забил поредния гвоздей в ковчега на свободната безплатна енергия, прогонвайки и останалите инвеститори, за може да умре мечтата на Тесла.

Лекарство чудо  срещу рак

През 2001 г. канадецът Рик Симпсън открил, че раковото петно върху кожата му изчезнало само за няколко дни след използването на фино масло от коноп. От този момент Симпсън и други хора с невероятен успех излекували хиляди раково болни. Изследователи в Испания потвърждават, че активният компонент на конопа – тетрахидроканабинол убива туморните клетки в мозъка, а също дава надежди по отношение на туморите на гърдата, задстомашната жлеза (панкреаса) и черния дроб.

Въпреки това Управлението по контрол на качеството на хранителните продукти и лекарствените средства в САЩ отнася марихуаната в списък № 1 на наркотичните средства. Това означава, че тя не може да се прилага в медицината. Лицемерието на тази забрана е пълно, като се има пред вид , че в списък № 2 са такива средства като кокаин и метамфетамин.

Транспортни средства, задвижвани от вода

Колкото и нелепо да ни звучи, но в света съществуват автомобили, които се задвижват с вода. Най-известният от тях е пясъчното бъги на Стен Майер, което достига 100 мили с един галон вода и можеше да намери много широко разпространение, ако 57-годишният Майер на стана жертва на подозрителна аневризма на мозъка. Някои хора направиха гръмки изказвания за това, че Майер са го отровили след като той отказал да продаде своите патенти или да прекрати изследванията си. Опасявайки се от заговор неговите партньори едва ли не минаха в нелегалност (или по-точно казано – под вода?) и отнесоха със себе си неговото знаменито пясъчно бъги, задвижвано от вода. Остава само да се надяваме, че в края на краищата някой от тях ще се върне с автомобила амфибия.

Хроновизор

Какво ли щеше да е, ако имахте устройство, което може да надзърта в бъдещето и да връща в миналото? И за това да нямате нужда от Кристофър Лойд (актьорът, изиграл доктора от трилогията незабравимата „Назад в бъдещето”). Италианският свещеник отец Пелегрино Мария Ернети в 60-те години на миналия век твърдял, че е изобретил това, което той нарича Хроновизор – нещо, позволяващо му да стане свидетел на разпъването на Христос на кръста, например.

Приборът давал възможност на зрителите да наблюдават всяко събитие в историята на човечеството чрез настройка към остатъчни вибрации, които се съхраняват в пространството  след извършването на всяко едно действие.  (В неговата група на изследователи и  конструктори влизал и Енрико Ферми, който е от екипа, разработил първата атомна бомба).

На смъртното си легло Ферми признал за това, че е измислил картината на древна Гърция и кончината на Христос , но настоявал, че Хроновизорът, който по това време бил изчезнал, все пак е действал. Не е чудно, че поддръжниците на теорията за конспирация посочват Ватикана като вероятен притежател на оригиналния Хроновизор към настоящия момент.

Очаквайте продължение с още много любопитни подробности

https://vimeo.com/50416533 (в това видео има много подробности за това как маслото от коноп лекува рак)

One thought on “Кой унищожи уникалното изобретение за безплатен ток на Никола Тесла? (видео)

  1. Не бързайте да отхвърляте тази идея!
    Днес, когато прогресивно мислещите хора, с грижа и отговорност, търсят нови алтернативни източници на енергия и разрешение на глобалните екологични проблеми, ние ви предлагаме един перспективен метод за получаване на електрическа енергия в неизчерпаеми количества.
    Представете си нашата планета без топлоелектрически и ядрени централи и всички хора имат неограничен достъп до електрическа енергия.В електропреносната мрежа няма електромери.Не се използват скъпите слънчеви и вятърни източници на елекроенергия.Транспортните средства са тихи и чисти и могат сами да възстановяват елекроенергията, с която са задвижени.Земните невъзстановяеми горива (въглища, нефт и газ) се използват само в химическата промишленост, като суровини.
    Ние смятаме, че всичко това е възможно, ако се създаде и мултиплицира в глобален мащаб преобразувател на реактивна в активна електрическа енергия.
    Този преобразувател представлява вторичен, разположен близо до потребителя, източник на електричество, които използва само напрежението на електрическата мрежа, без да натоварва генератора, който го създава (не протича електрически ток).
    Той се конструира изцяло от реактивни, статически електрически елементи и може да работи непрекъснато, без влияние на външни условия.Не замърсява околната среда и не изисква използването на някакви невъзстановяеми източници на енергия.
    Съществуването на такъв преобразувател е възможно на основата на използването на удивителните своиства на реактивната електрическа енергия:
    – да се натрупва в някои електрически устройства;
    – да се връща към източника от който е създадена (това означава че тя е възстановяема енергия);
    – да се компенсира (това означава, че тя не натоварва електрически и механически източника на електрическа енергия).
    Съществуващите в света технически и технологични възможности са напълно достатъчни за реализацията на тази идея, но е необходимо активните, отговорните за бъдещето, знаещите и можещи хора да преодолеят задържащата сила на закона за съхранение на енергията, в които съществуват съществени противоречия.
    След упорита научно-изследователска работа ние успяхме да създадем, в лабораторни условия, основните функционални модули на прототипа на преобразувателя на реактивна в активна електрическа енергия.
    Ако вие проявявате интерес към тази идея, ако не се страхувате от новото и чувствате отговорност за бъдещият живот на планетата, молим да ни отговорите:
    – Има ли бъдеще тази идея?
    – Какво трябва да се направи за неината реализация?

    Н.Църов
    За отговор използвайте: ntsarov@yahoo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *