29/03/2024

Без малко 2000 от Пловдивско напуснаха с трясък партията на Кунева

Областният координатор на „Движение България на гражданите“ Дани Каназирева, а заедно с нея и активът на партията в Пловдивска област, обявиха, че напускат Меглена Кунева. Колективното решение беше оповестено днес на пресконференция в хотел „Тримонциум“.

Общо около 1800 членове на движение „България на гражданите” от Пловдив област и Пловдив град днес оттеглиха доверието си от партията. Очаква се още региони от страната да последват примера на Пловдив и да напуснат Движение „България на гражданите”, съобщи Дани Каназирева, цитирана от Фокус.

Основната причина е несъгласието с политиката на националното ръководство, начело с Кунева.

“Не искаме да ставаме съучастници в поредната политическа лъжа”, заяви в речта си пред препълнената зала Дани Каназирева. „Отказваме се, защото искаме да държим гръбнака си изправен и вече не ви вярваме”, отсече Каназирева по адрес на Кунев.

Още при първите срещи с експертите на Движението пролича, че в техните виждания за управление на държавата липсва ясна визия за решаване на проблемите. Този мит – че партията на Меглена Кунева ще бъде алтернатива на порочния политически модел – рухна с предизборната програма, изтъкна Каназирева.

Предложените в нея 31 мерки са повърхностни, популистки и достойни за лява партия, а не за десен проект, подчерта Каназирева.

Напусналите членове на Движението са разочаровани и заради непоследователната позиция на ръководството за следизборни коалиции. Декларациите, че партията няма да приеме този модел на управление на никаква цена, се оказаха също един мит.

От изявленията на Меглена Кунева и други представители на Движението проличава, че има мегдан за следизборни коалиции. Няма да участваме в такива безпринципни експерименти, заяви Дани Каназирева.

„Движение България на гражданите“ се оказа партията на Меглена Кунева и на приближените й, а не на гражданите”, коментира Каназирева, посочвайки още един рухнал мит. Тя изтъкна, че усилията на общинските структури и личните качества на активистите от Пловдивска област, са пренебрегнати и за водачи на листите са сложени парашутисти от София.

Каназирева още през февруари оповести, че няма да участва в кандидат – депутатските листи, защото иска да си остане общински съветник в Пловдив, но държи в тях да бъдат включени местни хора, които добре познават проблемите на областта.

Не искаме да лъжем избирателите и да правим задкулисни договорки за постове, затова се оттегляме, обясни от името на стотици Каназирева.

Трусове в партията има в Сливен, Пазарджик, Бургас и в други градове. В петък за водач на листата на Движението в Пловдивска област беше определен Димитър Танев от София, който за куриоз няма нито една номинация в общинските структури. Начело на листата в Пловдив е Калин Томов, организационен секретар на Движението, също от София.

http://dnes.dir.bg/news/meglena-kuneva-izbori-2013-13505299

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *