25/04/2024

Вижте защо руснаците подозират – онова над Челябинск не е метеорит (видео)

Преживелите вчерашния ужасен инцидент –  падането на огромно космическо тяло край Челябинск – Русия, се опитват да се отърсят от шока. Но вече си задават и много въпроси, предизвикани от видяното със собствените им очи и несъответсвията (според тях) в обясненията на учените.

(Ако разгледаме някои факти от историята на Земята се създава впечатлението, че сякаш някой пази нашата планета от бедствия с фатален край за цивилизацията – вижте една статия, публикувана в нашия сайт през миналата година, която наистина навява някои неординерни мисли – подробности ТУК).

Колкото и да се старае научната общественост да обясни природния характер на вчерашната небесна катастрофа край Челябинск, руснаците се съмняват в коментарите им. И тези съмнения се засилват при внимателното изучаване на видеозаписите, направени от очевидци.

На един такъв запис добре се вижда обект, който не прилича съвсем на метеорит, а на навлязло в плътните слоеве на атмосферата светещо кълбо, пише Хроника на Земята.

В официалните коментари отсъства ясното определение „паднал метеорит”, а има доста разтегливата формулировка „предполагаемият метеорит”. В кръга с диаметър 8 по 8 метра, който откриха недалече от брега на езерото Чебаркул  не бяха намерени никакви примеси, съпътстващи падането на метеорит във вода.

И самият кратер предизвиква множество въпроси – той е с прекалено идеална кръгла форма, с ясни и правилни контури. Това съвсем не прилича на място, където под ъгъл от 45 градуса със огромна скорост се е врязало парче от метеорит. Повече прилича на обект, който без да бърза е стопил леда и се е потопил в езерото – без шум и без прах.

Второто видео вече е гледано над 1,6 милиона пъти. Обърнете внимание как метеоритът „шпори“ и оставя следа в една посока, а почти насрещно на движението му се появява ослепително кълбо, което малко след това се забива в земята. Гледайте и си направете изводите. За някои неща не е дори необходимо да бъдеш специалист. Просто е достатъчно да мислиш логично. И на първото видео има един много озадачаващ детайл.


http://youtu.be/QIMKQihoYRI

5 thoughts on “Вижте защо руснаците подозират – онова над Челябинск не е метеорит (видео)

  1. Моята теория.
    НЛО е предпазило хората от големи поражения, като е отклонило, метеоритът от траекторията му.
    Преди години, хората се чудиха, как кометата „Шумейкър-Леви“, направи рязка промяна в траекторията си, напук на физичните закони. Ами…..онези приятелчета отгоре, следят да няма големи катаклизми.

  2. Хахаха! Нали знаете къде стои камерата в колата!? Закачена е на огледалото за обратно виждане пред предното стъкло. Така че това е отражение на светлината, когато я виждаме през стъкло (елементарна физика), може да го пробвате и вкъщи :)
    Успех с конспирациите :)

  3. Този,който е сътворил Вселената си има грижта за всичко!

  4. Превъртах го няколко пъти и заключих, че това е един от лъчовете светлина, разпръснати от ефекта на лещата на камерата. Бих се обзаложил за това ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *