19/04/2024

Странни сини топчета се изсипаха в двора на англичанин (видео)

Стив Хорнсби (Steve Hornsby) от Бормут – град в южна Великобритания, съобщи, че 3-сантиметрови прозрачни сфери са паднали в неговата градина след обяд в четвъртък заедно с дъжда и градушката.

Той с усилие успял да събере десет топчета, тъй като сферичките сякаш се състояли от желе и се разливали в ръцете. Наложило му се да ги изсипва в буркан с лъжица. На запитване до метеорологичното бюро отговорът бил, че това определено не са метеорологични валежи. Стив Хорнсби, бивш борден инженер, забелязал, че небето в момента на дъжда и градушката било тъмно жълто на цвят.

Когато след спирането на валежа излязъл на двора, веднага забелязал нещо в тревата. Това били неголеми топчета с гълъбово син цвят без мирис, състоящи се от желеобразно вещество. „Външната им обвивка е по-твърда, отколкото вътрешността. Не са лепкави, не миришат, не се топят”, обяснява Стив.

Докато той се опитвал да си изясни що за вещество е това, държал банката с находките си в хладилника. Студът видимо не повлиял на топчетата.

Джози Пег, изследовател по приложни науки от Бормунтския университет заяви, че това може да са яйца на морски безгръбначни. Вече имало подобни случаи преди.

Истина е, че сега е зима и е малко раничко за хвърляне на хайвер, но зимата тази година в Северното полукълбо е доста топла и всичко би могло да се случи. Документално е регистриран фактът, че птиците могат да пренасят хайвер с краката си и ако попаднат в дъжд, той ще го измие и прати на земята. Аз мисля, че това е ключът”, казва Пег.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *