20/04/2024

Нападателят на Ахмед Доган: Съжалявам, че пистолетът ми засече

Не съжалявам за случилото се, а само, че пистолетът засече. Това заяви Октай Енимехмедов пред съда днес.

Нападателят на Ахмед Доган проговори за първи път след неуспешния си опит за стреба срещу лидера на ДПС пред магистратите, които го оставиха в ареста.

Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган и насочих пситолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша, каза Октай. Младежът заяви още, че уважава законите на България и държавността.

Може би възрастта, в която съм и идеалите, които имам, ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам, обясни още Октай. Той смята, че мярката „задържане под стража“, която иска прокуратурата, е безсмислена.

Дори да съм извършвал престъпения в миналото съм поел отговорността си за тях и от години полагам усилия като всеки български гражданин да допринеса с нещо за тази държава, каза Октай. Преди години момчето е било задържано за хулиганство и грабеж.

Въпреки признанията на Октай, прокуратурта поиска постоянно задържане под стража. Мотивите на обвиннеието са, че младежът може да извърши ново престъпление, защото не е с адресна регистрация в София и има други проявления.

Аз няма къде да се укрия, но може някой друг да го направи с цел да ме затрие, отговори веднага Октай.

Защитата пък заяви, че обвинението е безпочвено, защото патроните, които е използвал младежът, не са можели да убият човек, а пистолетът е бил газов. Освен това от защитата смятат, че трябва да се повдигне обвинение само за хулигнаство, а не и за опит за убийство.

В крайна сметка съдът остави Октай зад решетките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *