19/04/2024

Изглежда четвъртата власт е излишна

Там, където властва правото на силния, силата на правото отстъпва. Силният нареди полицията да завземе една медия  /ТВ +/ с очевидната цел  сплашване.

Колкото до  силата на правото, приложена от новия главен прокурор, струва ми се, че е малко вероятна. Днес той встъпва в длъжност. Какъв по-добър шанс да го запомним като достойна личност, в случай че се намеси в полза на законността?

Нещо обаче не ми се вярва…

В съвремието ни има и други посегателства – срещу собствеността, срещу честта на невинни, които също заслужават упрек и размисъл. Вероятно в деня за размисъл.

Посегателство срещу журналисти помня, полицейско посегателство срещу медия обаче досега не се беше случвало или поне аз не помня. Дали пък четири власти не са ни много? Тогава три достатъчно ли са? Без коректива на четвъртата власт, останалите три просто ще станат една, това показва историята.

Общественото мнение засега не е притеснено от случилото се. Какво толкова – едни телевизии спорят за някакви милиони. Не е наша работа. Те, богатите, ще се оправят, ние да му мислим…

Че спорът е за пари – съмнение няма. Че е за много пари – и това е вярно, нахлуването в ТВ+ го доказва.

Посланието на BTV пък е от ясно по-ясно – ние сме силните на деня и можем да ви изпратим биячи в униформа. Всеки да си прави изводите.

Прочее, не си ли заслужаваме управниците?

Автор: Михаил Ванчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *