29/03/2024

Учените вече знаят как можем да се свържем със „създателя“

Учените не спират опитите си да изяснят дали нашата Вселена е само някакво подобие на компютърна симулация като в култовия филм „Матрицата”. Според тях съществува метод за изследване, който ще помогне да се установи това.

Той е основан на създаването на сложен модел, който фактически би представлявал такава програма-симулация. И по пътя на сравняването на някои характеристики на тази изкуствена програма с аналогични в реалната Вселена би могло да се определи дали ние сме продукт на всевъзможни цифрови комбинации.

Проблемът е в мащабите. Засега учените са способни да построят такъв модел само с размерите на ядрото на атома. Струва ли си той да бъде сравняван с размерите на Вселената?

Физици от Вашингтонският университет обаче считат, че основавайки се на тези принципи, може да се опита създаването на програма-симулация и с по-голям мащаб, се казва в статия в блога The Sideshow на сайта на Yahoo News.

Това засега не е направено и до точните изводи е още далече, но някои физици, особено по-младите, вече мислят за това как човечеството ще постъпи в случай, че изведнъж се потвърди, че познатият ни свят – това е компютърна игра на някаква недостижима древна цивилизация.

Студенти, сериозно заети от професорите си с търсене на доказателства за съществуването на матрицата, вече задават въпроса: струва ли си човечеството да търси начини за свързване със своите „създатели”?  Или е по-добре да се насочи към търсене на други такива „симулации” като нашата Вселена – едва ли висшата цивилизация е създала само един сват, нали?…

Бележка на www.snaiper-bg.net: Някои древни източни религии и философии твърдят, че светът, който виждаме е … илюзия. Казано така е просто трудно за асимилиране. Но ето че науката се стяга да го докаже. Сигурно ще е голям шок да осъзнаем, че сме някакъв вид холограми. Но още е наистина рано за каквато и да е категоричност.

One thought on “Учените вече знаят как можем да се свържем със „създателя“

  1. Играта е към края си. Има една чудна книжка „Матрицата V“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *