28/03/2024

Как да се освободим от лъжата – решението започва от нас

Хората с навици и познания предлагат множество добри идеи: за органични градини, за начини на оцеляване, идеи за нова промишленост, лекарства на основата на марихуаната и т.н. Това на практика дава надежди.

Различни решения като вихрушка кръжат около нас, а ние оставаме като парализирани и изненадани посред хаоса на обществото. От гледна точка на икономиката, екологията, политиката – всичко е пълен хаос.

Ние всички знаем, че нещо важно липсва в общата картина

Да бъдем реалисти. За вас може би е невъзможно да излезете отсистемата, да си отглеждате сами зеленчуците, да съберете необходимите средства за осигуряване на живота си или да си намерите доходна работа в близко бъдеще. Но има това-онова, което МОЖЕМ да направим незабавно, за достигнем до решението на проблема, който терзае нашият нас и нашия свят, пише www.wakingtimes.com/.

Властта е твърдо решена да ни държи потиснати и депресирани, измамени, в състояние на постоянен стрес, хаос и борби.
Но какво ли ще стане, ако ние престанем да танцуваме на нейната музика и започнем да гледаме на нашето взаимодействие с другите – приятели, семейство и непознати хора, в нова светлина?

Да помислим колко различно може да стане нашето общество, ако ние на практика заем и разбираме как да общуваме един с друг, как действително да се обичаме един друг във всяка ситуация (не говорим за религии, за случайни добри постъпки или просто – за добро поведение). Ако си мислите, че това е невъзможно, вас много яко са ви излъгали. Или пък сте се нагълтали с хапчета. Събудете се отново.

Такава позиция изисква излизане от системата. Това е реален начин да се освободим от продавачите на ненавист, които практически управляват всичко. Ние можем да си изградим собствена система и да използваме своите вътрешни усещания, да отидем до свободата, щастието и благоденствието за себе си, за хората, които обичаме и за тези, с които общуваме.

Освобождаване от лъжите

Без съмнение на нас ни е внушено, че любовта това е просто роман или нещо, свързано със семейството и Бог. Това е подходящо, за да се скрие любовта, така че ние да не можем да научим как да прилагаме основните универсални принципи към нашите действия и към елементите на нашия живот (би било опасно, ако навсякъде хората разберат, че любовта не е просто само субективен опит, но тя е дълбоко, обективно реална).

Не е случайно, че съседи на училищата са кварталните гамени, че политиката във вашия регион е корумпирана, а в местния магазин са крадци. Това би трябвало да се очаква, не е ли така? Спомнете си – правителствата процъфтяват благодарение на престъпления.

Според „техния” начин на мислене ние, човешките същества, не сме способни на нищо друго, освен като окаяни дебили да се нуждаем правителство. То трябва да ни обясни как трябва да се постъпва и написва закони, обясняващи, че така не бива да се прави. Стига…да те хванат.

Силните на деня зависят от мен и вас и спорят между себе си. Да се поддържа разделението, недоверието и страха в САЩ е толкова важно, колкото и да се поддържа постоянна война по земното кълбо. Разделя и владей!

Но има добра новина! Ние сме свободни да избираме как да действаме по отношение на общуването си с другите. Има полезен и прост план, който може да ни позволи да започнем процес и да открием действията, които нарушават любовта и причиняват страдания.

Не си мислете, че става дума за емоции

Повече от 30-годишни научни изследвания, посветени на философията и изучаването на Любовта, разкриват метод за създаване на Любов в обществото от самото начало за всеки отделно. Знаете ли, че любовта – това е система, която работи еднакво за всички във всички култури?

Казвали ли са ви, че любовта като математическо понятие притежава симетрия и има инвариант, недопускащ никаква принуда?
Да разгледаме теорията за това, че системата на любовта определя единственото логично основание за всички хуманитарни и обществени науки, за психологията, социологията, икономиката, политиката и всички те, ако не са основани на фундаменталния принцип за собствена симетрия и ефективност, са длъжни в крайна сметка да отстъпят на симетрията и вътрешната ефективност на любовта.

Тази изключително важна информация отваря широко вратата към това решение, за което ние с вас жадуваме, тя е „логически фундамент, върху който може да започне изграждането на нова епоха”.

Грубостите, подигравките, лъжите, измамите, изнудванията от всякакъв сорт и т.н. могат да извикат реципрочен и видим негативен отклик в нашата човешка система. Това действа еднакво и на този който извършва насилието, и на този, който е негова жертва.

Насилието над Любовта е вредно и гибелно.

В продължение на известно време то ще погубва и разрушава човека, системата, групата, взаимоотношенията или бизнеса, върху които или по отношение на които се извършва това насилие. Това е наука, а не мит.

От друга страна действието на елементите на Любовта благотворно възнаграждават и този, който дава, и този, който получава. То дава на всеки човек, система, група, взаимоотношения или бизнес, време за разцвет и развитие и осигурява възможности за всичко това.
В крайна сметка, когато правим нещо с „намерение да радваме” у нас се изработва хормонът на доброто самочувствие. Сега разбирате защо това златно правило работи за общото благо. Ние привързваме един с друг към любовта и получаваме възнаграждение за това дори на клетъчно равнище. Ние вътрешно усещаме кога получаваме любов, точно както чувстваме кога се намираме в ситуация на нарушаване на любовта.

Принципите на свободата, ненападението, ненасилственото общуване в предприятието ни, работят за общото благо както на човека, така и на обществото, защото те са основани на фундамента на Любовта.
Любовта може да създава причини и следствия. Ние можем да се научим как да създаваме и поддържаме своя живот. Всички възможни изражения на Любов могат да бъдат събрани  в десетина лесно запомнящи се категории. Ние можем да започнем тяхното осъществяване в живота си веднага и сега по отношение на първия срещнат.

Решението започва от нас.

Да се обичаме един друг не струва и стотинка – това е безплатно за всички. Това дава възможност на всички да работят по-добре и действа еднакво за всички хора и култури. Само Любовта е способна всичко да промени.
Изборът е прост. Всички ние и още милиони могат да обичат и да се чувстват добре, или пък да ненавиждат и да бъдат нещастни и по този начин да разрушават себе си. Такива са фактите. А фактите са упорито нещо.
Да приемем Любовта! Да почувстваме разликата! Ако ни допада – защо пък не?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *