29/03/2024

Учени откриха гигантски град на легендарната Атлантида

Двама учени – Пол Вейнцвейг и Паулина Залитски, използвайки подводни роботи, са открили няколко свинкса, четири пирамиди и други постройки, които са останки от легендарната Атлантида.

Изследването на океанското дъно край бреговете на Куба е потвърдило, че на дъното на Бермудския триъгълник е разположен град с гигантски размери. Според изследователите откритите под водата руини на древен град са на 600 фута дълбочина. Учените предполагат, че Атландтида е същуствувала преди повече от 10 хиляди години.

В самия център на потопения град се намират няколко скулптури на свинксове и на четири гигантски пирамиди.На дъното на океана под огромен слой тиня и растения също така били намерени скулптури и постройки с неизвестно предназначение.

Според думите на журналиста Луис Фернандес Мариана градът бил открит още преди няколко десетителития, но достъпът до него бил блокиран заради Кубинската ракетна криза.

„Правителството на САЩ е получило доказателства за съществуването на подводния град през 60-те години на миналия век по време на кризата между Куба и САЩ. Атомна подводница тогава се предвижвала по течението на Гълфстрийм дълбоко в морето, където били открити пирамиди. Те веднага взели мястото под свой контрол, за да не се окаже то в ръцете на Съветския Съюз“.

Изхождайки от доклада за подводното изучаване на самия център на Бермудския триъгълник кубинските подводни пирамиди свидетелстват, че на това място някога се е намирал огромен мегаполис, който бил разрушен в резлутат на повишаване нивото на океана и катастрофално земетресение. Това в пълна степен съвпада с легендата за гибелта на Атлантида.

Доказателства за това, че остров Куба може да е част от някогашна мощна култура дава Паулина Залитски. Учените открили пирамиди подобни по форма, но по-големи по размер от тези в Египет. Те открили, че подводната пирамида е построена също от много тежки камъни с тегло от няколкостотин тона. Невероятно, но древният град също има великолепни свинксове и „камъни, които са разположени като в Стоунхендж“, с писменост на неизвестен език, гравирана върху камъните, съобщава Фернандес.

Друга огромна пирамида, която изглежда като кристал, първоначално била открита през 1960 г. от френски лекар, който ръководил експедиция от водолази от Франция и Америка. По размери тя е по-голяма от Хеопсовата пирамида.

„Новите свидетелства в полза на откриването на изгубената потънала Атлантида могат да променят цялата човешка история“, смята журналистът.

Специалистите предполагат, че катастрофата, довела до гибелта на високоразвитата цивилизация, е възможно да е станала в края на последния Ледников период. Тогава нивото на морето е било почти 400 фута по-ниско, отколкото е в момента.

Учените предполагат, че технологиите на древните атланти значително превъзхождат нашите. Остава обаче да гадаем защо при такива високи технологии и уникални познания не са упели да спасят от гибел тази велика цивилизация.

Проучванията на Атлантида по проекта Exploramar ще продължат, за да бъдат разкрити повече тайни на древния мега град под водата.

http://www.luismarianofernandez.com/AtlantidaEnCuba4.html

One thought on “Учени откриха гигантски град на легендарната Атлантида

  1. Интересен е фактът,че под водата в описания район има каменни мегалити и пирамиди като тези в някои райони на земята. Каква ли е връзката м/у тях?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *