19/04/2024

От босия – и цървулите

Френският президент Оланд си изпълни бързо предизброното обещание и наложи данък от 75 на сто върху доходите на най-богатите. Направо си е нова Френска революция. Остава да видим каква шапка ще му скроят богаташите.

Топ милиардерът Уорън Бъфет бе първият супер богат човек на планетата, който публично заяви, че от такива като него правителството на Америка трябва да смъква по десет кожи. И даде за пример как е внесъл годишен данък от близо 6 млн. лева, което обаче само на пръв поглед е много. Защото оказва се, той плаща малко над 21 на сто данък докато служителите му със смешни спрямо от неговите доходи – почти 30 на сто.

Тази нданъчна политика – да се обгрижват богатите и да се осигурява още по-голямото им богатство и занапред, е почти повсеместна световна несправедливост.

Но ако има нещо, в което наистина България да е първа на тази планета, то това това е чудовищната несправедливост, озаконенена с плоския данък. Така тази изтерзана и най-бедна държава в Европа на практика се издържа от сиромасите й. Този данък го въведе уж лявата БСП. Уж за привличане на инвестиции. И от тогава – направо опашки по границите от чакащи ред да влязат в България инвеститори… (ха-ха).

Както се казва – от босия и цървулите, нали?

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *