28/03/2024

Жълт облак похлупи Москва, жителите са в шок

Жителите на Москва бяха шокирани от жълти облаци, които се появиха над столицата на Русия.

Информация за тях постъпва от различни райони на мегаполиса. Засега единно мнение за случващото се няма.

Специалистът Леонид Старков заяви в интервю за Business FM, че жълтият облак – това всъщност е прах, който въздушните потоци са пренесли от Африка. Телеканалът Москва 24, позовавайки се на други синоптици съобщава, че облакът се е образувал от струпване на вредни вещества и че атмосферата може да бъде пречистена от буря.

Обикновените московчани пък си помислиха, че отново са станали огромни пожари. „Нима Москва отвново гори – всичко наоколо е в облаци“, пише един от регистрираните в руска социална мрежа.

Министерството на извънредните ситуации призовава да не се изпада в паника, обяснявайки жълтия облак като осветен по особен начин от слънцето.

„Това природно явление представлява необичайно ниска облачност, осветена от слънцето, намиращо се през това време на денонощието на определена височина. Нито една метеорологична станция не е наблодавала такъв облак през деня. Не са регистрирани и някакви изхърляния на вещества в атмосферата“, коментира ведомството.

В края на април 2012 г. московчани бяха шокирани от тайнствен зелен облак. Имаше съобщения, че това се дължи на инцидент в химическия завод в Подолск. Но после се появи информация, че зелените облаци са предизвикани от струпването на огромни количества цветен прашец в атмосферата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *