29/03/2024

Защо оживя Тодор Живков

За мъртвите или само добро, или нищо, така поне е прието да се прави. Но сега се налага нещо по-различно.

Оказва се, че комунистическият диктатор, управлявал дълго България е по-жив от всякога. Неговата нагла селска хитрост върлува из територията на страната на всички равнища.

Дебелашкото му чувство за хумор, наглото му селско поведение, усещането му за безнаказаност и пълната му зависимост от други, външи сили, сега се вихрят още по-яростно.

Живков (на снимката с бодигарда си – сегашният премиер на България Бойко Борисов) успя в рамките на няколко десетилетия да превърне един иначе трудолюбив народ, в сборище от хитреци и измамници, които да не работят, а да потребяват (друг е въпросът какво имаше за потребление).

Той взимаше кредити от Запад и от СССР и купуваше това, което смяташе за нужно на народа. Произвждаше нискокачествени стоки (с изключение на хранителните) и ги пробутваше в необятния СИВ.

Когато се налагаше да се вдигат цените, ДС пускаше из страната слух за 30 %, а после Работническо дело публикуваше малка дописка, че еди – какво си е повишено само с 10 %. И народът раъкпляскаше! Сега ДКЕВР прави същото с тока, но последният път изневери на Живковия ДС механизъм и повиши цената на тока с повече от слуховете. Защото олихарсите пожелаха да не усетят никак кризата.

И сега пак за Живков. Жалките, безмозъчни, безскрупулни, дебеловрати и дебелокожи копия на диктатора сега отново властват. Ползват чалгарския език и раздават правосъдие. Кофите за боклук са окупирани от все повече нещастници, но това не пречи да сме най-стабилната страна в ЕС. А този ЕС хич и не му пука за нас, защото има да прибира парите, дадени на Живков. Които всички плащаме. Е не всички, нали?

http://30dumi.eu/2012/07/zashto-ozhivya-todor-zhivkov/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *