19/04/2024

Село бута паметник на загиналите във войната, издига монумент на извънземните

В селцето Молебка в руския Кишертски район днес – на 16 юли, възнамеряват да демонтират паметника на загиналите през Великата отечествена война. На негово място ще бъде поставен монумент в чест на извънземните.

Странното решение било взето на събрание на жителите на Молебка, което било инициирано от администрацията на Кушертския район. На него присъствали десет човека, при постоянно население в селището от 250 души.

Както съобщава първият секретар на Министерството на отбраната на района Зарембо Владимир Афанасиевич, паметникът на загиналите през войната някак не се вписва в стратегията за развитието на туризма в аномалната зона край село Молебка. Затова според замисъла на районните власти на това място трябва да се монтира паметник на извънземните, съобщава http://perm.rfn.ru.

Към настоящия момент от Молебската аномална зона се интересуват уфолози от целия свят. Според проекта тя трябва да стане туристическа Мека на Прикамието.

През пролетта в знаменитата аномална зона бе открит нов арт обект – космолет, който според очевидците повече прилича на метален кактус или на голям цикламен таралеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *