23/04/2024

Поредна касапница: 14 убити и над 50 ранени в киносалон (видео)

Четиринайсет души са били убити по време на премиерата на най-новия филм за Батман, съобщава Асошиейтед прес.

Стрелбата започнала по време на прожекцията в предградие на Денвър. Според информацията на местно радио, загиналите са 14, а броят на ранените надхвърля 50.

Телевизия „Фокс Нюз“ и АФП съобщават за двама нападатели, които са били маскирани с противогази и са носели бронежилетки.

Маскираните открили огън по посетителите в киното, след което хвърлили и газова бомба. Местен репортер разказа шокиран как нападателят е застрелял бебе от упор.

Различни източници твърдят, че инцидентът е възникнал пред кинокомплекс в предградието Аурора в Денвър, където едновременно се провеждали три прожекции на новия епизод от поредицата „Батман“.

Очевидци разказват пред „Скай Нюз“, че хората на мястото на инцидента първо си помислили, че става въпрос за режисирано събитие – част от представянето на филма. Едва после осъзнали, че това е реалност и изпаднали в паника.

Пострадалите са откарани в местни болници. Сред ранените има и много деца.

От полицията заявиха пред медиите, че в редица болници в града е получен сигнал за „много голям инцидент“, който ще се случи тази нощ.

Полицейски източници са потвърдили пред АФП, че има заподозрян в ареста, но продължават да издирват втори предполагаем извършител.

Не са ясни причините за трагичния инцидент.

Видеото е заснето от очевидец с андроид.

http://youtu.be/xM-gmvRrOAU

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *