23/04/2024

ШОК: Хванаха китайски лекарства с човешка плът в състава им (видео)

На летището в Сеул бе задържан шокиращ товар. Вниманието на митничарите било привлечено от „Лекарство за всички болести“. Както съобщава вестник“Daily Mail“, след лабораторен анализ е установено, че в състава на таблетките има човешка плът.

Според журналистите заловеното в Сеул лекарство има голямо търсене като средство за повишаване на имунитета и увеличаване на издръжливостта. Прератът се произвежна незаконно в Китай, а основната суровина за приготвянето му са мъртвородени бебета. Търговците държат малките труповете в домашни хладилници, след това телата се изсушават в пещи и се смилат.

Полученият прах се смесва с билки, за да се скрие от проверяващите  истинското съдържание на капсулите. Здравните власти в няколко азиатски страни вече са сериозно загрижени, че таблетките от мъртвите бебета могат да попднат и на Интернет пазара.

Междувременно, китайското Министерство на здравеопазването твърди, че не е открило следи от човешка плът в лекарства, китайско производство, за което съобщават южнокорейските медии.

„Разследване от Министерството на здравеопазването не е потвърдило за следи от човешки плът в лекарствени капсули“ – каза председателят на ведомството Дан Хайхуа във вторник по телеканала CNTV. Той потвърди, че Министерството заедно със службите за обществена безопасност и митническите органи, както и за контрол на търговията са започнали разследване след репортажи, които се появиха през август миналата година.

Китайските закони забраняват продажбата на човешки тъкани и тела, както и утилизацията на тленните останки в качеството им на медицински отпадъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *